Het duel tussen KCC’13, nummer vijf op de ranglijst van 5B, en koploper KVC Oranje eindigde in een 2-0 zege voor de ploeg uit Bleijerheide. Op het eerste gezicht geen opzienbarende uitslag. Maar wie de wedstrijd met eigen ogen heeft aanschouwd, zal daar, zeker gezien het spelbeeld in de tweede helft, ongetwijfeld anders over denken. KKC’13 had in deze wedstrijd namelijk absoluut meer verdiend dan een nederlaag. Met de zege verstevigt KVC Oranje haar koppositie.

Gedurende het eerste deel van de wedstrijd liet KVC Oranje zien waarom het op kop staat in 5B. De ploeg van Rene Kupper had een overwicht en was een aantal keren gevaarlijk. Dat het 0-1 werd mocht dan ook geen verrassing worden genoemd. Bjorn van der Weide kopte die treffer, boven doelman Jordy Sterk, tegen de touwen, na een hoekschop vanaf links van Joey Niesters.

Naarmate de eerste helft vorderde werd KCC sterker. De bezoekers moesten terug en er kwamen ook kansen voor de thuisclub. Ex oranje-speler Marc te Boekhorst verscheen oog in oog met goalie Lars van der Weide, maar stuitte op de voeten van de uit zijn doel gekomen keeper. Een schot van Daniel Feenstra ging net naast de veste van diezelfde Van der Weide. Aan de andere kant was Scott Vienerius dicht bij een doelpunt, maar ook hij stuitte op een goede keeper, in dit geval Jordy Sterk van de thuisclub.

In het tweede bedrijf ging de thuisclub volop in de aanval. Daarbij moesten de mannen van trainer Roger van Eijk natuurlijk ruimte weggeven. KVC Oranje deed daar veel te weinig mee, waardoor de druk op de achterhoede steeds groter werd. Het team liep meer en meer achteruit en het leek wachten op de gelijkmaker. Maar alles zat mee voor de mannen uit Kerkrade. Desley Krewinkel en Daniel Feenstra schoten, buiten bereik van Lars van der Weide, op de linker paal en diezelfde Feenstra liet een open kans onbenut. Het was zo’n dag waarop de bal er voor de ploeg van Roger van Eijk kennelijk niet in wilde. En voor KVC Oranje betrof het een dag waarop de term ‘het geluk van de koploper’ weer eens van zich deed spreken. Zeker als het dan ver in blessuretijd, door een doelpunt van Scott Vienerius, na een assist van Mitchel Flecken, ook nog 2-0 wordt en achteraf ook nog eens blijkt dat een deel van de concurrentie punten heeft laten liggen. Dat het in feite drie gestolen punten waren  die waren binnen gesleept, daar maalt dan vervolgens niemand meer om. Eerder geeft men dan de voorkeur aan het standpunt luidende ‘geluk dwing je af’.