Na de zwaar bevochten overwinning in de uitwedstrijd van vorige week tegen Weltania, stond voor het eerste heren elftal van RKHBS deze koude zondagmiddag de derde plaats in klasse 4B op het spel in de thuiswedstrijd tegen nummer 4 op de ranglijst, Rood-Groen LVC, de fusieclub uit Lemiers en Vaals.

RKHBS begon sterk aan de wedstrijd, en drukte vanaf minuut 1 de gasten, die achterin gedurfd 1 op 1 speelden, terug op de eigen helft. In de 6de minuut kwam de sterk spelende Danny Stoeber door het centrum op, en speelde Bram Bemelmans aan die maar net naast schoot. Een paar minuten later was het weer Danny Stoeber die nu een steekpass gaf op Brian Amkreutz die hierdoor vrije doortocht in de 16 meter had. In plaats van zelf te schieten legde Brian breed op de inkomende Yarin Meessen, maar de pass was niet zuiver genoeg waardoor deze grote kans verloren ging. Rood Groen kon hier weinig tegenover stellen, en de enkele keren dat ze enigzins gevaarlijk werden kon keeper Toine Diederen zonder veel problemen ingrijpen. image00014

In de 30ste minuut trapte de ervaren doelman van de gasten de bal slordig weg, waardoor Danny Stoeber in balbezit kwam en vanaf 30 meter direct uithaalde op het verlaten doel. De bal ging tot opluchting van Rood Groen maar net naast.

In de 40ste minuut mocht RKHBS een corner nehmen vanaf links. Danny Stoeber legde de bal aan de eerste paal, waar Yarin Meessen opdook en sterk binnen kopte: 1-0. Bram Bemelmans schoot hierna nog een keer in het zijnet uit een aardige aanval over links, waarna de ploegen van een warm kopje thee konden gaan genieten.

image00020De gasten begonnen sterk aan de tweede helft, maar RKHBS kwam niet echt in de problemen. In tegendeel: In de 6de minuut speelde Toine Diederen de bal lang op Yarin Meessen. Deze kopte terug op middenvelder Brian Amkreutz die direct de over links opkomende Bram Bemelmans aanspeelde. Bram ging zijn directe tegenstander voorbij alsog hij er niet stond en vanaf de achterlijn speelde hij de inkomende Yarin Meessen aan. Yarin tikte de bal vanaf een meter of vijf van het doel achter zijn standbeen langs tegen het net, de doelman kansloos achter latend: 2-0. Danny Stoeber moest daarna geblesseerd het veld verlaten en werd vervangen door Mick Mijnes. Na een kwartier kregen de gasten een corner die net buiten de 16 meter belandde. Het daarop volgende schot smoorde in een kluwen van spelers, waarbij de scheids hands had waargenomen.

De goed genomen vrije trap zeilde maar net naast het doel van RKHBS doelman Toine Diederen. RKHBS kreeg steeds meer ruimte om te voetballen, aangezien de gasten nog meer risico’s namen. In de 23ste minuut werd Mick Mijnes vrijgespeeld op rechts. Hij legde de bal met links voor het doel, Yarin Meessen schampte de bal met zijn hoofd, waarna de bal terecht kwam bij de over links inkomende Brian Amkreutz. Deze had gaan moeite de bal tegen de touwen te jagen: 3-0, en de wedstrijd was gelopen. Yosha Meessen kwam nog in de ploeg voor Thymo Griesenbrock, en Wesly Weijgerse voor Yarin Meessen maar een verandering op het scorebord kwam er niet meer. Dit ondanks vele mogelijkheden die de ploeg van de Heerlerbaan nog kreeg. Met name een fantastisch schot op de lat van Mick Mijnes na slecht uitverdedigen van de doelman is hier nog het vermelden waard. Hierdoor bleef het bij een verdiende 3-0 overwinning voor de mannen van trainer Mike Zwartjes.