Het venijn van dit doelpuntrijk duel zat hem in de staart. Hierin boog LHC een 3-2 achterstand om in een 3-4 overwinning. Maar laten wij bij het begin beginnen.

Vlak na het beginsignaal kwam UOW ’02 al op voorsprong door een geplaatst schot van Bruce Rutjens. Even later was het echter alweer gelijk. Bij een LHC vrijetrap, vanaf de linkerkant, kwam Stef Odekerken bij de 1ste paal voor zijn directe bewaker en kopte binnen. UOW ’02 en LHC speelde beide een sterke pot, waardoor het een leuk schouwspel werd. Rond het halfuur kwam UOW’02 weer op voorsprong. Een actie aan de linkerkant resulteerde in een kleine scrimmage voor het doel  waar aanvoerder Tom Peters ervoor zorgde, dat de bal in het net verdween. UOW ’02 bleef aanvallen en kreeg voor rust nog de grootste kansen.

Na de rust werd LHC dreigender. Na wat kleine kansjes werd er uit een hoekschop, weer een standaard situatie, de 2-2 gescoord. Een door gekopte bal werd door Mark Bäumler strak binnengeschoten. LHC bleef gevaarlijk uit standaard situaties maar UOW ’02 was, zeker na de 0-4 thuis nederlaag van een week eerder, gebrand op een goed resultaat. Nadat  eerst nog een LHC schot via de vingertoppen van de UOW ’02 doelman Kenny Eggen de lat toucheerde was daar dan toch de 3-2 voorsprong voor UOW ’02. Mitch Vandegard schoot, bij de 2de paal, via een volley de bal na een strakke voorzet vanaf rechts in het doel. LHC kreeg hierna de betere kansen maar zowel de UOW ’02 doelman alsmede de paal brachten redding. Aangekomen in de laatste minuten van het duel leek het erop dat UOW’02 de overwinning, de eerste na speelronde 2, over de streep zou trekken. Daar dachten de LHC spelers echter anders over. In de 88ste minuut legde de scheidsrechter na een wel erg discutabele handsbal de bal op de stip. Mark Bäumler liet de UOW ’02 doelman kansloos en schoot daarmee de gelijkmaker binnen. UOW ’02 ging hierna getergd en furieus op jacht naar de 3 punten. Een verre uittrap van de LHC doelman belandde aan de rechterkant van het veld op de UOW’02 helft. De UOW ’02 doelman kwam (te)ver zijn doel uit, waarna een attente Randy Eberhard de bal langs de doelman in de verre hoek punterde. Deze 3-4 gaf LHC niet meer uit handen en wederom moest UOW ’02 de punten aan de tegenstander laten. Terwijl dit zeker niet nodig was.