Minister Hennis bezoekt Kerkrade en Brightlands Smart Services Campus Heerlen

Minister Hennis van defensie bracht maandagochtend 7 november een bezoek aan de gemeente Kerkrade en de Brightlands Smart Services Campus Heerlen. Dat gebeurde op uitnodiging van gouverneur Theo Bovens en burgemeester Jos Som van Kerkrade.

Het werkbezoek begon in Kerkrade op een unieke innovatieve locatie waar verleden, heden en toekomst elkaar vinden; het Museumplein. Daar hebben gouverneur Bovens en burgemeester Som met minister Hennis gesproken over de terugkeer van de Amerikaanse krijgsmacht naar Eygelshoven. De Amerikanen hebben sinds 1 oktober de voormalige POMS-site opnieuw in gebruik genomen om materieel op te slaan en te onderhouden. Dat levert nieuwe werkgelegenheid op voor de regio.

Tijdens het werkbezoek ging de minister ook in gesprek met medewerkers van het Financieel Service Centrum in Eygelshoven aangezien Defensie besloten heeft dit kantoor te verplaatsen, waardoor een vijftigtal arbeidsplaatsen meeverhuizen naar Utrecht.

Gouverneur Bovens en burgemeester Som spraken minister Hennis afgelopen zomer eerder hierover in Den Haag . Tijdens dat gesprek in Den Haag kwam ook aan de orde dat Limburg op de Brightlands campussen voor defensie uiterst interessante ontwikkelingen kent op het gebied van slimme data (cybersecurity), lichtgewicht materialen en analyse ten behoeve van krijgsmacht. Dat maakte de minister nieuwsgierig.

Vandaag mochten Twan Beurskens (gedeputeerde economische zaken) en Peter Verkoulen (CEO Brightlands Smart Services Campus) minister Hennis rondleiden op de Campus in Heerlen. De Zuid-Limburgse Brightlands campussen deelden aldaar gezamenlijk voor defensie relevante ontwikkelingen op het gebied van slimme data, materialen en gezondheid. Bij Brightlands werken slimme wetenschappers en toonaangevende internationale bedrijven en (onderzoeks)instituten, waaronder bijvoorbeeld ook TNO samen aan innovaties op het gebied van duurzaamheid en gezondheid.

Minister Hennis: “We hebben vandaag constructieve gesprekken gevoerd, met wederzijds begrip voor elkaars belangen. Ik heb vandaag een beetje kunnen proeven van de innovatiekracht en arbeidsethos van Limburg, en dat biedt perspectief voor de toekomst.”

Foto website Kerkrade.nl /Jo Pöttgens

Geef een reactie