Afkoppelen Hulsveld/Bosschenhuizen van start

Dit najaar start de gemeente Simpelveld met het project ‘Afkoppelen Hulsveld/Bosschenhuizen’. De werkzaamheden worden uitgevoerd door aannemer BLM Wegenbouw.

Waarom afkoppelen?
Afkoppelen doen we om twee redenen: ten eerste is het zinloos om schoon regenwater in het riool te stoppen en dan bij de zuivering van het rioolwater weer te moeten zuiveren. Beter is het om regenwater gescheiden te houden en rechtstreeks naar de Eyserbeek af te voeren.
Een tweede reden is dat we door de klimaatontwikkelingen vaker te maken krijgen met zwaardere buien die de rioolstelsels niet meer goed kunnen verwerken. Daardoor komt er vervuild rioolwater op straat. Door het regenwater niet meer via de riolering af te voeren komt er ruimte vrij en houden we het vuile water waar het thuishoort.

Lees verder  klik hier: http://ow.ly/KdJn305XCTz

 

Geef een reactie