KVC Oranje ontvangt in alweer de tiende speelronde RKUVC uit Ulestraten. Een tegenstander, waar men bij KVC Oranje niet veel van af weet. Dat zal, naar althans mag worden aangenomen, andersom niet veel anders zijn. Wat we wel van elkaar kunnen zien, zijn de statische gegevens tot nog toe in het lopende seizoen. Bij bestudering valt op de dat de ploeg uit de nabijheid van Maastricht Aachen Airport, RKUVC, in uitduels pas één schamel puntje heeft vergaard. Dat gebeurde op bezoek bij RKSVB in Ubachsberg, op 9 oktober. Dat duel eindigde doelpuntloos. Daar staat wel tegenover dat de ploeg, die overigens Ron Ruijgh als trainer heeft, tegen Jabeek, inmiddels de nummer drie op de ranglijst van 5B een punt in de wacht wist te slepen. In Ulestraten werd het 1-1.

Die laatste uitslag geeft aan dat RKUVC tegen een topper tot een verrassing in staat is. Bovendien vindt de ploeg Ron Ruijgh gemiddeld twee keer per wedstrijd het doel. KVC Oranje heeft uiteraard geen belang bij zo’n surprise en zal alles in het werk  willen stellen om de koppositie te verdedigen, of, indien mogelijk, zelfs te versterken. Het scorend vermogen van de ploeg kan daarin een belangrijk aandeel leveren. Na negen speelrondes treft de ploeg van trainer Rene Kupper immers met 32 doelpunten, gemiddeld meer dan drie keer het vijandelijke doel, voorwaar geen slecht rapportcijfer.

Als het bij oranje-wit verdedigend dan ook op orde is, lijkt een overwinning op RKUVC in de lijn der verwachting te liggen. Maar in voetbal bestaan geen zekerheden, behalve dan dat de uitslag altijd ongewis is. ‘De bal is rond’ is geen loze spreuk. Zondag rond kwart over vier zal er weer duidelijkheid zijn.

 

Geef een reactie