De oprichters van Herriemenie Miserabel zullen het er wel nooit helemaal met elkaar over eens worden waarmee het echte verhaal over de geboorte van hun “kindje” voor altijd in nevelen gehuld zal blijven. Wel duidelijk is het doel waarmee zij Heerlens oudste en tevens enige Herriemenie alweer 37 jaar geleden hebben opgericht: de Heerlense straatcarnaval moest nieuw leven worden inblazen en tot op de dag van vandaag is Miserabel dan ook nog steeds een vaste waarde tijdens der  Heëlesje vasteloavend.

Inmiddels speelt Miserabel al lang niet meer exclusief tijdens de carnaval. Naast de talloze optredens in binnen- en buitenland brengen zij regelmatig nieuwe opnames uit, die mede middels zelf georganiseerde themafeesten aan de buitenwacht worden gepresenteerd.

Toch houden de 21 Miserabele mannen een speciaal plekje vrij in hun muzikale hart voor der Heëlesje vasteloavend.

En zo komt ‘t dat, na een onverwacht succesvol LVK 2015 met het nummer “wat neet is……”, Herriemenie Miserabel voor de komende editie van het LVK in hun eigen stad Heerlen wederom de samenwerking met het illustere duo Szarkowicz/Storcken aangaat. In het diepste geheim wordt er dan ook al hard gerepeteerd aan een nieuwe carnavalskraker die de tweede plaats op het LVK van 2015, in Kerkrade nota bene, hopelijk overtreft.

Tot slot nog het volgende:

Herriemenie Miserabel kan altijd muzikale versterking gebruiken. Speel je een blaasinstrument (trompet, trombone, sousafoon of saxofoon) en ben je die man die op donderdagavond  tijd kan vrijmaken om te repeteren, schroom dan niet en meldt je via onze website www.miserabel.nl of kom eens langs op de donderdagavond in grandcafé Klumme(voorheen ut Kὂppelke) in Klimmen.

Wacht niet te lang want er staan binnenkort alweer geweldige activiteiten op ons programma. En daar kun jij dus bij zijn.

www.miserabel.nl

Foto®Miserabel

 

Geef een reactie