Openbare beëdiging militairen van regiment Limburgse Jagers

Op de Markt van Kerkrade vindt op dinsdag 15 november aanstaande om 14.00 uur de traditionele beëdiging van nieuwe militairen van 42 Pantserinfanteriebataljon Limburgse Jagers uit Oirschot plaats. De militairen leggen dan de eed of belofte af op hun regimentsvaandel.

Deze beëdiging is een schitterend ceremonieel om van dichtbij mee te maken, toeschouwers zijn daarom ook welkom.

Static Show

openbare-bee%cc%88diging-militairen-van-regiment-limburgse-jagersVoor aanvang van de ceremonie zal er op de Markt een ‘static show’ plaats vinden. Er zullen dan enkele militaire voertuigen te zien zijn. Om 13.30 uur marcheert het bataljon vanaf de Rodahal via het centrum naar de Markt. Vervolgens stellen zij zich op voor de ceremoniële plechtigheid. De nieuw aangestelde Limburgse Jagers worden beëdigd door de commandant van het bataljon, luitenant-kolonel Ralf Goossens.

Met deze openbare beëdiging wil het Regiment Limburgse Jagers de verbondenheid met de Gemeente Kerkrade onderstrepen. ”Het is een voorrecht om weer getuige te mogen zijn van de openbare beëdiging van deze militairen die na een pittige opleiding zich verbinden aan de krijgsmacht. Zij gaan deel uitmaken van het Bataljon Limburgse Jagers en hun vak met succes en tevredenheid uitoefenen. Kerkrade is trots op hen als vertegenwoordigers van ons land, van Limburg en van onze stad”, aldus burgemeester Jos Som van Kerkrade.

Foto’s Kerkrade.nl /®Lucho Carreno

 

 

 

Geef een reactie