Scholieren ontbijten met burgemeester Som in Raadhuis.

Het zal de leerlingen van SBO Arcadia waarschijnlijk niet snel nog eens overkomen: een ontbijtje met de burgemeester. Veertien leerlingen van groep 8 schoven vanochtend in het kader van de week van Het Nationaal Schoolontbijt in het Raadhuis aan de ontbijttafel aan.

Met een rammelende maag wachtte burgemeester Som samen met wethouder Schlangen (Onderwijs) de leerlingen op. Eenmaal binnen stond er een gezond ontbijt klaar waar de kinderen gulzig van smulden, terwijl er uitgebreid kennis werd gemaakt met de burgemeester en de wethouder. Na het ontbijt ontvingen de leerlingen van de wethouder een cheque met een bedrag van 250 euro voor Jantje Beton, het goede doel van Het Nationale Schoolontbijt van dit jaar. Wethouder Schlangen kijkt met een prettig gevoel terug op het ontbijt: “Het is ieder jaar weer bijzonder plezierig om op deze manier van gedachte te kunnen wisselen met de kinderen. Om daarbij het belang van een gezond ontbijt te kunnen benadrukken is helemaal prachtig.”

wethouder-jo-slangen

Het Nationaal Schoolontbijt

Door deel te nemen aan het ontbijt onderstreepte burgemeester Som, net als 254 collega-burgemeesters in het hele land, het belang van een gezond ontbijt. Tijdens de week van Het Nationaal Schoolontbijt ontbijten zo’n 520.000 kinderen samen op zo’n 2.720 basisscholen. Per gemeente schuiven een aantal leerlingen een ochtend in het Raadhuis aan bij de burgemeester tijdens het Burgemeestersontbijt, om wederzijds kennis te maken. Deelnemende burgemeesters betalen voor het ontbijt een symbolisch bedrag. Dit bedrag gaat dit jaar naar Jantje Beton, dat zich inzet voor aantrekkelijkere speelgelegenheden voor kinderen.

Foto’s kerkrade.nl

Geef een reactie