Op papier leek de opgave voor KVC Oranje niet al te moeilijk. De koploper mocht thuis immers aantreden tegen RKUVC, een ploeg die op de ranglijst een duidelijk meer bescheiden plek innam. De praktijk bleek van een geheel andere orde. Uiteraard won de thuisclub toch, met 3-2, maar het had de nodige moeite gekost.

In de beginfase van de wedstrijd zag het nochtans uit naar een eenvoudige overwinning van KVC Oranje. De ploeg van Rene Kupper nam van meet af aan het initiatief en drukte de gasten in de verdediging. Het was wachten op doelpunten en die kwamen er vrij snel. Een inzet van Cyril Kil werd nog van de lijn gehaald, maar in de rebound tikte Ritchie Vienerius binnen: 1-0. Even later mocht Joey Niesters op rechts op vrije trap nemen. Hij bereikte Cyril Kil, die de bal met zijn hoofd boven gastendoelman Boy Ubachs tegen het net werkte: 2-0.

Geen vuiltje aan de lucht dacht men bij KVC Oranje, zeker toen scheidsrechter Theo Ickenroth  rond het half uur naar de penaltystip wees. Jorg Sleegers, rugnummer 13 van de bezoekers, had de bal in de ogen van de referee met de hand gespeeld. Brian Bovens, nummer 13 bij KVC Oranje, wilde het cadeau uitpakken. Maar zondag de 13e had voor hem een onaangename verrassing in petto. De inzet van Bovens strandde op de vuisten van keeper Boy Ubachs van RKUVC.

De bezoekers uit Ulestraten putten zichtbaar moed uit die meevaller. Langzaam maar zeker verscheen de equipe van trainer Ron Ruijgh vaker voor de veste van KVC Oranje-doelman Lars van der Weide. Het was dan ook niet gek dat Yahia Salah Azizi met een mooie kopbal via de vingertoppen van Van der Weide en de binnenkant van de linker paal de 2-1 liet noteren. Dat was tevens de ruststand.

Niet lang na de hervatting leek een grote verrassing in de maak. Aanvoerder en uitblinker Dave Hensen soleerde op rechts vrijwel ongehinderd naar de achterlijn en bood Carl Seyben een niet te missen kans. Seyben faalde niet en schoof de 2-2 binnen.

Als een ploeg een wedstrijd uit handen heeft gegeven, zoals in dit geval KVC Oranje, lukt het doorgaans niet meer om de zaak recht te trekken. Het moet gezegd, nu gebeurde dat wél, en dat valt te prijzen in de instelling van oranje-wit. Na de 2-2 begon de ploeg van Rene Kupper weer gebruik te maken van de aanwezige voetballende kwaliteiten en RKUVC werd opnieuw in de verdediging gedrukt. In eerste instantie bleef het bij een aantal hoekschoppen die voor gevaar, maar vooralsnog niet tot treffers, leidden. Uiteindelijk kwam de 3-2 er toch. Invaller Rens Erens brak op rechts door en speelde Roy Grissen aan. Die kon zelf uithalen, maar legde af op Mitchel Flecken. Flecken kapte zich mooi vrij en schoot met rechts binnen, doelman Boy Ubachs kansloos latend: 3-2.

 

Geef een reactie