Nieuwe look voor skatebaan Laurapark Eygelshoven.

De afgelopen tijd kreeg een aantal jongeren uit Eygelshoven enkele workshops van graffitikunstenaar Lars Ickenroth in jongerencentrum The Dream. Aanleiding hiervan waren de overlastmeldingen uit de buurt. De jeugd bij de skatebaan aan het Laurapark zorgde voor overlast en bekladde met regelmaat de baan. Dit beïnvloedde de leefbaarheid en zorgde voor hoge schoonmaakkosten. Vanuit de gemeente Kerkrade en Impuls ontstond het idee om de jeugd de baan zelf te laten beschilderen met graffiti. Zaterdag 12 november werd de skatebaan onder leiding van de graffitikunstenaar ook echt onder handen genomen. Met hun eigen ontwerp hopen ze een eind te maken aan de overlast. Een goed idee en een buitenkansje voor de jeugd: legaal graffiti spuiten – en ook nog iemand die het je leert!

Voorafgaand bracht wethouder Tim Weijers (wijkwethouder Noord) een bezoek aan een workshop op dinsdag 8 november om de jeugd te bedanken voor hun inzet: “Omwonenden zijn erg blij met dit initiatief”, zo sprak hij ze toe. “Wat ik hier zie gebeuren is niet zomaar wat spuitwerk, het is kunst. Jullie kunst. Mooi om te zien dat jullie trots zijn op je werk en op je eigen manierbijdragen aan de leefbaarheid rondom het skatepark!”

De gemeente Kerkrade en woningcorporaties Wonen Zuid en Wonen Limburg werken samen aan een goede toekomst voor de buurten Waubacherveld, Hopel, Eygelshoven-Kom, Vink, Erenstein, Chevremont en Haanrade. Bij het uitvoeren van plannen en projecten maken zij gebruik van de Stadsdeelvisie Kerkrade Noord en Oost II, waarin de huidige situatie in kaart is gebracht en waarbij de richting is aangegeven wat er nodig is om klaar te zijn voor de toekomst. Dit doen zij ook door het actief ondersteunen en uitdragen van (buurt-)initiatieven van bewoners en/of ondernemers. Om een overzicht te krijgen van wat er allemaal speelt in de buurten aan projecten en initiatieven, is in 2015 het Uitvoeringsprogramma ‘Op Flexpeditie’ opgestart dat steeds actueel wordt gehouden en te bekijken is op www.kerkrade.nl en op de Facebookpagina Wijkontwikkeling.

Foto Kerkrade.nl

Geef een reactie