KOPLOPER FC HOENSBROEK LOOPT TEGEN 2E NEDERLAAG VAN HET SEIZOEN AAN

Op deze herfstachtige zondag stond zowaar een topper in de 2e klasse G op het programma.  Nummer 3 LHC kwam op bezoek bij koploper FC Hoensbroek. Maar het druilerige weer voorspelde al niet veel goeds.  Het predicaat topper konden beide ploegen uiteindelijk niet waarmaken.

In de 1e helft probeerden beide ploegen er nog iets van te maken, maar was het vooral van beide kanten voorzichtigheid troef. Na bijna10 minuten spelen was de Laura Hopel Combinatie dicht bij de openingstreffer. Maar met een katachtige reactie was het doelman Kay van Eijk van Hoensbroek, die prima redde op de inzet van “veteraan” Patrick Uebachs. Vervolgens was het wachten tot aan het einde van de 1e helft, voordat überhaupt weer iets te beleven viel. Nu was er een hoofdrol weggelegd voor LHC-doelman Rob Kerris, die een dot van een kans van Robert Velraeds onschadelijk maakte. In blessuretijd waren beiden ploegen nog eenmaal kansrijk. Zo zag Lars Remans namens LHC zijn inzet met de nodige moeite van de doellijn afgehaald worden en kwam Robert Velraeds aan de overzijde een teennagel te kort, omdat Rob Kerris wederom op tijd bij de les was.

Wie na de thee dacht, dat de wedstrijd het aanzien wel waard zou worden, kwam bedrogen uit.  De voorwaartsen van beide ploegen werden door de stugge defensies eenvoudig aan banden gelegd. Halverwege de 2e helft was de eerste beste kans wel prijs. Een harde voorzet van Levi ten Brink werd door “kilometervreter” Marc Bäumler onberispelijk binnengeschoten: 0-1.  FC Hoensbroek-trainer Roger André greep nu in en ging met enkele aanvallende wissels op zoek naar de gelijkmaker. Maar al snel werd duidelijk, dat het vandaag niet de dag van de koploper zou worden. Daar waar het enigszins gevaarlijk dreigde te worden, was het met name het hechte duo Zawislak en Römer en doelman Kerris, die hun ploeg eenvoudig op de been hielden.

Zo liep FC Hoensbroek tegen zijn 2e nederlaag van het seizoen aan. Achteraf viel de schade uiteindelijk nog mee, omdat nummer 2 Geusselt Sport slechts gelijk speelde. De Hoensbroekse ploeg kan nu de wonden gaan likken. Komende weekend zal er geen programma zijn voor de koploper. De ploeg kan dus het vizier volledig gaan richten op de volgende wedstrijd tegen stadsgenoot Sporting Heerlen.

Foto archief FC Hoensbroek.

Geef een reactie