Steigers bouwen vanaf 1 januari 2017 aan strenge regels gebonden  

Van onze redactie.

Vanaf 1 januari 2017 zijn steigerbouwers wettelijk verplicht om gecertificeerd te zijn als hulpmonteur, monteur, eerste monteur en voorman volgens de Richtlijn Steigers om hun vak te mogen uitoefenen. Uitsluitend praktijkkennis is niet meer voldoende. Om die reden hebben het Limburgse familiebedrijf Wiertz Company uit Kerkrade en LSB-groep uit Geleen besloten om de handen ineen te slaan en een LSB Academie op te starten.

De LSB Academie coördineert het volledig opleidingstraject voor steigerbouwers, isoleerders en schilders. De LSB-Groep heeft de ambitie trendsetter te zijn in de steigerbouw-, isolatie en schilder-branche, waarbij het opleiden van personeel op het vlak van kennis, kunde, veiligheid, gedrag essentieel is. Wiertz Company uitgegroeid tot een toonaangevende speler in Limburgse en euregionale arbeidsmarkt. Het Rijnlands gedachtegoed vormt daarbij de grondslag: ondernemen met oog voor continuïteit, de lange termijn en op basis van partnerships. Volgens Ivo Smeets, Commercieel Manager bij Wiertz Company pas het intiatief helemaal binnen de visie en maatschappelijke rol die Wiertz Company en LSB-Groep graag nemen. Het Centraal Bureau voor de Statistiek bevestigde vorige week bij omroep WNL dat schoolverlaters zonder diploma steeds lastiger aan een baan komen. Door de verantwoordelijk te nemen om iedereen een kans op werk te bieden, wordt met de LSB Academie ook mensen zonder opleiding toekomstperspectief geboden. Via een leerwerktraject worden werkzoekenden uit de regio begeleid om het beroepscertificaat te behalen en daarmee hun kansen op een vaste baan te vergroten.

Foto®Lucho Carreno

 

Geef een reactie