De Leeuw slaat aanval Sylvia af met zesklapper.

Sylvia zal een krachttoer moeten leveren om zicht te houden op de bovenste plaatsen in de Vierde Klasse B. De ploeg van Jordy Jeukens ging, na de nederlaag van vorige week, zaterdagavond opnieuw onderuit. In Brunssum, tegen koploper De Leeuw, leed men een ruime nederlaag. Op Sportpark Klingelsberg werd het 6-0.

 

Sylvia bleek uiteindelijk kansloos tegen De Leeuw, ondanks dat de gasten in de beginfase een aantal kansjes kregen via Rick Schmitz en Dennis Simonis. De Leeuw nam na 20 minuten de leiding: Jeffrey Geurts ontving de bal van oudere broer Jack Geurts en schoot het leer uit een lastige hoek achter Baiyron Godschalk. Kort hierna was de leidsman genoodzaakt het duel wegens een blessure te staken en diende er een vervanger gevonden te worden. Mathijs Peters maakte er na de hervatting 2-0 van, op aangeven van Geurts. Sylvia leek geen grip te hebben op de uitblinkende vleugelspelers van de thuisploeg en het was dan ook Etienne Mees die de assist leverde bij de 3-0. Met een beweging die doet denken aan Dennis Bergkamp in zijn gloriejaren passeerde hij zijn tegenstander, behield het overzicht en vond Jeffrey Geurts die vogelvrij kon binnen schieten. Op slag van rust maakte Geurts zijn derde van de avond, nadat hij zich fraai vrij kapte en Godschalk kansloos liet. 

 

Het bezoek leek hierna nog de aansluitingstreffer te verzorgen, maar het doelpunt van Sander Rutjens werd geannuleerd wegens een vermeende achterbal. In de tweede helft incasseerde Sylvia het vijfde tegendoelpunt: na voorbereidend werk van Mathijs Peters tekende invaller Mack Engbers, die al voor rust de geblesseerde Mees verving (hamstring), voor de 5-0. Sylvia kwam nog tweemaal dichtbij, maar De Leeuw-doelman Nick Frolichs kon voorkomen dat Rutjens kon binnentikken en aanvoerder Maikel Horsch schoot de bal even later over. Het slotakkoord kwam via het hoofd van Zico Bock, die kort daarvoor een opgelegde kans om zeep hielp. Na een voorzet van Engbers was het voor de spits een koud kunstje om de bal in het net te deponeren: 6-0. 

 

Sylvia moet zich door het verlies zorgen gaan maken om in de bovenste regionen aan te haken met maar liefst 15 punten achterstand op koploper De Leeuw. Zo werd er in de laatste drie duels slechts één punt gepakt en lijkt de ploeg uIt Landgraaf zich te nestelen in de grote middenmoot. De ploeg van Rob Pierik heeft met deze winstpartij de aanval van de achtervolging voorlopig afgeslagen en tevens alle wedstrijden, tien maar liefst, weten te winnen. Het gat met nummer 2 RKHBS bedraagt nog steeds negen punten. 

Foto De Leeuw

Geef een reactie