DOCUMENTAIRE OVER RODA JC-SUPPORTER FRANS TIMMERMANS OP NPO 2

 

 

 

 

Dirk Jan Roeleven volgde Eurocommissaris Frans Timmermans 1,5 jaar op de voet, hetgeen leidde tot de documentaire ‘De Europeaan´. Roeleven volgt Timmermans achter de schermen bij grote gebeurtenissen die het afgelopen jaar de headlines domineerden.
Van de vergaderzaal op de 38ste verdieping bij de Verenigde Naties in New York met Ban Ki-moon, tot het bezoek aan een vluchtelingenkamp met Angela Merkel in Turkije.
Maar ook na een dag hard onderhandelen is de camera bij Timmermans, dansend op het Malieveld bij een concert van Bruce Springsteen of op de tribune terwijl hij ‘zijn‘ club Roda JC aanmoedigt. Timmermans, Roda JC‘s supporter van het jaar in 2014 en voormalig lid van de RvC van de club, steekt ook in deze documentaire zijn liefde voor Roda JC niet onder stoelen of banken.De documentaire is een portret van politicus, idealist en Europeaan in hart en nieren Frans Timmermans, vanavond [maandag 21 november] te zien op NPO 2 om 20.25 uur. Op donderdag 24 november is deze ook te zien in de Lumière Cinema in Maastricht.
 tekst RodaJC.en Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno
www.rodajc.nl

Geef een reactie