Project met Heerlense sportaanbieders ontvangt € 48.000

 

 

 

 

 De stimuleringsregeling Sportimpuls, heeft een landelijke subsidie toegekend van € 48.000. Hiermee kunnen Heerlense sportverenigingen het aanbod van sportmogelijkheden voor mensen met een beperking uitbreiden. De subsidie is toegekend aan Club de Pétanque die de subsidie heeft aangevraagd.

De samenwerkende sportverenigingen zorgen voor sportaanbod binnen de gemeente Heerlen. Mensen worden aangemoedigd om buiten de organisatie van Radar te sporten. Hiermee wordt de maatschappelijke participatie van mensen met een beperking bevorderd. De sportactiviteiten worden dan ook op de locatie van de sportverenigingen georganiseerd én op tijdstippen dat ook reguliere sporters binnen deze verenigingen actief zijn.

Club de Pétanque krijgt bij de uitvoering van de activiteiten ondersteuning van een sportconsulent van Alcander en Radar (stichting voor mensen met een beperking). Ook andere sportaanbieders nemen deel aan het project waaronder:
• Jeu de Boules, Club des Pétanque
• Dans, YNKD
• Zaalvoetbal, ZVV Heerlerheide
• Zwemmen, SVG de Mijnstreek
• Yoga, Euphoria-Well-Being

Eind 2018 moet er een structureel sportaanbod in de vrije tijd voor deze doelgroep zijn ontstaan. De sportverenigingen zelf kunnen door deze subsidie o.a. gaan investeren in hun kader, om een goede begeleiding te kunnen bieden.

In 2014 startten Radar en Mov’on Heerlen (sportstimuleringsprogramma van Gemeente Heerlen), samen met twee Heerlense sportverenigingen met het aanbieden van diverse sporten voor mensen met een beperking. Het uitgangspunt van de deelnemende partijen was om mensen met een beperking te stimuleren meer te gaan bewegen en een gezondere levensstijl te ontwikkelen. Deze ontwikkeling krijgt via de toegekende subsidie een impuls.

Geef een reactie