SV Meerssen  – EHC/Heuts   1 – 0                       

Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Voncken uit Hulsberg laat Meerssen tegen hoofdklasser EHC alle schroom varen en komt goed uit de startblokken. In de 2e minuut stopt de vrij lange doelman van EHC een kopbal van Julien Rompelberg uit een vrije trap. Een kopbal van Lloyd Borgers wordt in de 5e minuut door een verdediger van de gasten verlengd tegen de kruising. Tijdens het eerste kwartier blijft Meerssen de gevaarlijkste ploeg mede dank zij enkele gevaarlijke hoekschoppen. In de 17e minuut dwingt Jeroen Kuijs (vervanger van zijn geblesseerde tweelingbroer Jasper) de doelman tot een redding in twee keer. Het duurt tot de 20e minuut vooraleer EHC de eerste kans en enige kans voor rust krijgt. Lennart Quaden stopt de inzet van de doorgebroken speler tot tweemaal toe. Voor rust is nog het vermelden waard dat Richard Hannon na terugleggen van Lloyd over schiet van 10 meter. In de 52e minuut kopt Michiel Knops uit een hoekschop van 5 meter over het vijandelijk doel. Een minuut later zet Dogan Golpek van links voor. Lloyd komt voor zijn man aan de eerste paal doch schiet net naast. De 2e helft is 10 minuten oud als Jeroen Kuijs aan een solo begint en in het strafschopgebied ten val wordt gebracht. De terechte strafschop wordt door Lloyd Borgers omgezet in de 1 – 0. De doelman wordt hierbij naar de verkeerde hoek gestuurd. Na een uur wedstrijd brengt Lennart Quaden redding als de scheids de voordeelregel toepast. De vrije trap die alsnog wordt gegeven, verdwijnt over het doel. Halverwege de 2e helft schiet een verdediger de bal tegen George Simon waarna de EHC-doelman met een nkatachtige sprong nog ten koste van een hoekschop redding kan brengen. EHC dringt vanaf dan meer aan. Lennart moet opnieuw redding brengen bij een schuiver van 10 meter. Klemvast heeft hij dit schot. Stef Cuppens  van de bezoekers schiet een kwartier voor tijd met een knal van 25 meter net naast. Aan de overzijde heeft Meerssen de kans om de wedstrijd in het slot te gooien doch Richard Hannon schiet in de rebound van dichtbij over. Lennart bewijst in de 84e minuut opnieuw zijn waarde als hij in de 84e minuut een bal uit de driehoek plukt. Dogan Golpek krijgt in de 87e minuut de kans om de wedstrijd te beslissen. Zijn schot gaat na een solo centimeters naast de 2e paal. In een spannende slotfase slaat Lennart in uiterste krachtsinspanning nog een bal tegen de paal waarna een der verdedigers de bal naar voren knalt. Dat de score niet hoger is uitgevallen is de verdienste van de beide uitblinkende doelmannen. Meerssen bekert verder thuis tegen VV Schaesberg dat bij VV Alfa Sport via strafschoppen een ronde verder kwam. Dit is ook de nummer 2 in de competitie en de tegenstander van komende zondag in de competitie!

Bron en Foto sv Meerssen.

Geef een reactie