HENRY I PETERS NIEUWE PRINS VAN GROEËT SCHAESBERG.T SCHAESBERG.

 

Zaterdag 19 november 2016 is in het Streeperkruis in Schaesberg Henry Peters geproclameerd als de nieuwe prins van Groeët Schaesberg. De opening werd gedanst door gast dansmarieke Lieke Borjans. Daarna kreeg buute redner Fer Naus de lachers op zijn hand. Toen was er een geweldig optreden van sjpasskapel MDMDA die speciaal voor prins Erik I extra hun best deden. Hierna moest het er toch van komen de abdicatie van oud stadsprins en prins van Groeët Schaesberg Erik I Stevens. Dansmarieke Dorinda Pinx danste nog een keer voor Erik.  Prins Erik I heeft als stadsprins de gemeente Landgraaf als een geweldige ambassadeur vertegenwoordigd zowel binnen de gemeente als erbuiten en zelfs in Duitsland hebben ze van de muzikale prins genoten. Prins Erik I begon zijn regeer periode met jeugdprins Dylan I  en hierna met jeugdprins Tim I en het waren geweldige koppels voor de vasteloavend. Erik het was een seizoen om nooit meer te vergeten dank je wel. Erik heeft te kennen gegeven lid te worden van d’r Schaesbergse Vasteloavends Verein. Hartelijk welkom. De Herringbiesere gaven een geweldig optreden en na een geweldige proclamatie act sprong Henry Peters te voorschijn als de nieuwe heerser van Schaesberg. Henry is geboren op 28 mei 1969 in Schaesberg en heeft twee broers Tom en Huub is getrouwd met Suzan Romgens en samen hebben ze twee kinderen dochter Emma en zoon Luc. Henry heeft gewerkt bij Boels en is nu 11 jaar werkzaam bij Mammoet als supervisor hijs en transport werkzaamheden door heel Europa tot in Canada. Zijn grote hobby is met zijn vrienden zaalvoetballen bij vv Schaesberg waar hij ook sportprins is geweest. Voor de kersverse prins Henry I danste dansmarieke Vienna Hermans haar nieuwe dans. Als verrassing voor iedereen was er voor de eerste keer de dans van de nieuwe dansgroep van d’r Schaesbergse Vasteloavends Verein Eternity. Na de prinsendans storte prins Henry is het feestgedruis en nam alle felicitaties in ontvangst. De receptie van prins Henry I is op zondag 8 januarie in het Streeperkruis aanvang 11.11 uur

Foto Richard Hardin.

Geef een reactie