Werkzaamheden Akerstraat-Noord (vanaf 28 november 2016)

Op 28 november 2016 starten de werkzaamheden aan de Akerstraat-Noord. De gemeente Heerlen gaat hier de riolering vervangen, nieuw asfalt aanbrengen, het fietspad verleggen en de indeling van de parkeergelegenheid aanpassen.

De uitvoering van deze werkzaamheden gebeurt in fases.

  • Start is aan de westzijde, ter hoogte van het Bertus Aafjeshofje. Vanuit hier verplaatsen de werkzaamheden zich naar het zuiden toe. Zodra deze kant klaar is, begint de aannemer aan de andere kant van de straat en werkt opnieuw naar het zuiden.
  • Vervolgens wordt de fietstunnel aangelegd die deel uitmaakt van het toekomstige fietspad langs de mijnspoorroute.
  • In de laatste fase worden de bovenste laag asfalt en markeringen aangebracht.
  • Omleidingen Vanaf maandag 28 november wordt het verkeer richting het noorden (van de Emmaweg richting Amstenrade) steeds omgeleid. Naar Sittard gebeurt dat via de Emmaweg naar de N 276.  Voor het overige verkeer gebeurt dat via de Kouvenderstraat naar de Randweg.

Voor verkeer richting het zuiden (naar Heerlen) blijft een rijbaan open. Fietsverkeer kan in beide richtingen plaatsvinden.

Alleen voor de laatste fase (asfalteren) zal de straat geheel worden afgezet.

Op maandag 14 november begint de aannemer met het inrichten van het werkterrein en andere voorbereidende werkzaamheden. Er zijn dan nog geen verkeersmaatregelen in werking !

voor meer eer informatie. Neem dan contact op met de gemeente Heerlen via telefoonnummer 14 045.

 

Geef een reactie