Woensdag 30 november aanstaande organiseert ProRail in samenwerking met het ministerie van Infrastructuur en Milieu (IenM), de gemeente Heerlen en de Provincie Limburg in het Tulip Inn Heerlen City een inloopavond over het spoorgoederenvervoer tussen Sittard, Heerlen en de Duitse grens.  De komende jaren wordt er in verschillende perioden in Duitsland gewerkt aan de goederenspoorlijn Betuweroute. Goederentreinen van en naar met name Rotterdam, die via de Betuweroute naar Duitsland rijden, worden dan omgeleid via andere spoorroutes. De lijn Sittard-Heerlen- Duitse grens is er daar één van informatiemarkt.

De inloopavond op woensdag 30 november vindt plaats van 18.00 tot 22.00 uur. U kunt zich op de informatiemarkt door de aanwezige deskundigen op de hoogte laten stellen over diverse onderwerpen over het spoor in uw omgeving: Welke wet- en regelgeving geldt er? Wat mag er over het spoor vervoerd worden? Hoe is de veiligheid op en rondom het spoor geregeld? Wat is de capaciteit van het spoor in uw omgeving?

Om 18.00 uur én om 20.00 uur vindt op de informatiemarkt een korte plenaire presentatie plaats, waarin de verschillende betrokken organisaties, zoals I&M, ProRail, Provincie Limburg en de Veiligheidsregio een toelichting geven.

Tulip Inn Heerlen City, Wilhelminaplein 17, 6411 KW Heerlen, woensdag 30 november 2016, van 18.00 uur tot 22.00 uur. Bent u geïnteresseerd?  Dan kunt u zich aanmelden via communicatiezuid@prorail.nl.

Foto Wikimedia

Geef een reactie