Dankzij een nipte, maar ook zeer verdiende, 1-0 zege bij Abdissenbosch heeft KVC Oranje de koppositie in de vijfde klasse B met succes verdedigd. Met nog twee duels voor de jaarwisseling te gaan mag dat een mooie momentopname worden genoemd.

Op voorhand kon men ervan uitgaan dat het bezoek bij Abdissenbosch geen walk-over zou worden. Abdissenbosch had thuis immers nog niet verloren. Het bleek voor KVC Oranje inderdaad geen gemakkelijke opgave. Dat lag echter deze keer niet zo zeer aan de kracht van de thuisclub. Een gebrekkige afwerking bij oranje-wit lag daar eerder aan ten grondslag.

Van meet af aan was de equipe van trainer Rene Küpper sterker, in die zin dat er vrijwel voortdurend sprake was van een veldoverwicht. Wel duurde het enige tijd vooraleer de grote(re) kansen er kwamen.  Dat kwam omdat Abdissenbosch de defensie in het eerste deel van het duel op orden had. De eerste kans voor de bezoekers kwam er bij een vrije trap van Bjorn van der Weide. Diens pegel werd uit de driehoek geranseld door thuisclubdoelman Marco Snippe, die in het verdere verloop tot beste man van zijn team zou uitgroeien. Even later kreeg Mitchel Flecken, op aangeven van Brian Bovens, een dot van een kans. Hij had de hoek voor het uitzoeken, maar tot ieders, ook eigen, ontzetting verdween de bal naast de rechter paal. Diezelfde Flecken had vlak voor de rust pech, toen zijn prima inzet, na een hoekschop van Joey Niesters vanaf links, door goalie Marco Snippe  met een reflex werd gepareerd.

Na de hervatting veranderde het spelbeeld  niet echt. Abdissenbosch kon aanvankelijk de verdedigende stellingen wel iets meer verlaten, maar gevaarlijk werden de mannen van trainer Henk Stawenga daarbij niet. Het was wachten op de 0-1 en die kwam er halverwege het tweede bedrijf. Joey Niesters liet op links een vrije trap van zijn linker vertrekken en bereikte de geheel vrijstaande Roy Grissen. De kleine KVC-aanvaller wilde met zijn rechter scoren, maar raakte de bal volledig verkeerd. Echter wel zodanig dat hij hem daarna onhoudbaar tegen de netten kon werken. Een assist geven en vervolgens zelf voor de afronding zorgen: je moet het maar kunnen. Grissen deed het dus.

Na het doelpunt van Roy Grissen probeerde de thuisclub terug in de wedstrijd te komen, maar de 0-2 was voortdurende dichterbij dan de 1-1. Joey Niesters, Ritchie Vienerius en Mitchel Flecken kregen de beste kansen de score uit te bouwen, maar hadden hun vizier deze keer niet op scherp staan of stuitten op Marco Snippe.

Archief foto Lucho Carreno

 

Geef een reactie