We noteren de datum 18 september 2016 want dat is de laatste keer dat Vaesrade onder leiding van Paul Bisschops een wedstrijd verloor. Na deze datum louter overwinningen en of gelijke spelen, maar geen enkele keer meer verlies. Gisteren werd er knap met 0-1 gewonnen bij Passart – VKC. De fusieclub had naar eigen zeggen al 2 jaren niet meer gewonnen in eigen huis en Vaesrade maakte daar abrupt een einde aan. Vaesrade had nogal wat blessures en met tig invallers werden de degens gekruist met de ploeg van scheidend trainer Stawenga. Vaesrade was niet de mindere en kreeg enkele fraaie kansen op de 0-1. De mooiste poging was van Daniel Dormans, aan de zijlijn passeerde hij 2 a 3 spelers en boogde de paal op het kruis, deze kans had meer verdiend. Aan de thee gingen de acteurs met de ouderwetse brilstand (0-0). Na de thee begon Passart sterk maar al snel boog Vaesrade de verhoudingen om in een licht veldoverwicht. Kevin Debeije werd knap diep gestuurd, knap speelde hij zich vrij, Jerry lee de Groot liet de bal door zijn benen lopen en Daniel Dormans rondde feilloos af door de bal in de lange hoek te schuiven. Door het dolle heen rende hij naar Sarah Meens en de secretaris kreeg een flinke knuffel. Lang kon Voasje niet genieten van de voorsprong zo leek het want Passart – VKC kreeg een penalty en deze werd tot ieders verbazing naast geschoten. Daarna was Passart het kwijt en was Vaesrade zeker qua kansen de baas. Na 90 minuten “bollen” mocht Vaesrade 3 punten bijschrijven en hadden de toeschouwers een leuke sportieve streekderby gezien waarin Vaesrade de sterke reeks voortzet.

Geef een reactie