Verdiende overwinning van Sylvia op d’r Berg.

Sylvia – Kakertse Boys 3-0 (1-0)

Vandaag stond voor Sylvia de derby tegen de Kakertse Boys op het programma. Na een goede serie en het bezetten van de 2e plaats op de ranglijst, kwam de ploeg van trainer Jordy Jeukens in een dipje terecht. Met 1 punt uit de laatste 3 wedstrijden en een forse nederlaag tegen koploper De Leeuw, werd het tijd voor de mannen uit De Voort om weer te laten zien dat zij tot de top van deze 4e Klasse behoren. Het ontbreken van diverse spelers maakte de opdracht er niet eenvoudiger op; oa. Sean Peters, Rico Doek, Rick Borjans en Wilco Rinkens werden gemist. Ook voor Kakertse Boys, met oud-Sylvia trainer Roger Peeters aan het roer, was het een belangrijke wedstrijd, om een gat te slaan / houden met de ploegen op de onderste plaatsen.

De eerste fase van de wedstrijd was van beide kanten behoorlijk matig. Sylvia probeerde het spel te maken, maar speelde enorm slordig. Er werd veel balverlies geleden en de scherpte om de eerste duels te winnen, leek te ontbreken. De ploeg uit de Kakert probeerde hier gebruik van te maken door telkens snel diepte te kiezen en hun spitsen aan het werk te zetten. Tot grote kansen leidde dit echter niet, op een schot uit de 2e lijn na, die door Baiyron Godschalk prima werd gekeerd. Het duurde even totdat Sylvia zich herpakte en langzaamaan beter in de wedstrijd kwam. Eerst was het Rick Schmitz die vrij voor de keeper werd gezet, maar keeper Nick Berendsen op zijn weg vond. Niet veel later was het een prima combinatie tussen Rick Schmitz en Sander Rutjens, die Dennis Simonis de kans gaf om de score te openen. Ook hier redde Berendsen echter goed.

Hoewel Sylvia de overhand leek te pakken, leek de 1e helft zonder doelpunten te gaan eindigen. De mannen in het oranje-zwart dachten daar echter toch anders over. Na een inworp van Kevin Roeleveld – vlak voor rust – was het Sander Rutjens die in het strafschopgebied werd aangegooid, zichzelf knap vrijspeelde en de 1-0 in het doel schoof. Een verdiende voorsprong voor Sylvia en ook direct de ruststand.

Direct bij de start van de 2e helft probeerden de Kakertse Boys Sylvia direct druk te zetten. Even leek Sylvia het daarmee lastig te krijgen, maar al snel werd de controle overgenomen. De bal ging steeds makkelijker rond en gaandeweg werd de thuisploeg gevaarlijker. Het inbrengen van Leroy van Delft bleek uiteindelijk doorslaggevend. Slechts enkele minuten in het veld, speelde hij eenvoudig Rick Schmitz vrij, die daarmee een 1-op-1 kans kreeg met de keeper van de bezoekers. Schmitz twijfelde niet en zette de 2-0 op het scorebord. Hiermee leek de wedstrijd zo goed als beslist. Helemaal in het slot zat de wedstrijd toen de ook al ingevallen Falton Tijssen na een goed opgezette aanval Leroy van Delft de mogelijk gaf de 3-0 te scoren. Deze faalde niet, en bepaalde met een schuiver in de lange hoek de eindstand. De mogelijkheden die hierna nog werden gecreëerd om de score verder uit te breiden, werden helaas niet benut.

Een meer dan verdiende overwinning van Sylvia op d’r Berg, waarmee de 3e plaats vooralsnog gehandhaafd blijft. Volgende week de laatste thuiswedstrijd van 2016 tegen RKHBS, de nummer 2 op de ranglijst. Net als alle andere wedstrijden zal de om 14.15u starten.