Na het vrije weekeinde van vorige week, was het de vraag of de mannen van Mike Zwartjes de goede reeks van drie overwinningen van voor de gedwongen pauze voort konden zetten in het thuisduel tegen Schinveld Arx ICT. Deze ploeg was slecht aan het seizoen begonnen, maar had de laatste twee wedstrijden verrassend gewonnen tegen Sylvia en WDZ. Zonder de aan de knie geblesseerde Stefan Wesche, maar met Yosha Meessen in de basis begon RKHBS aan deze wedstrijd die onder leiding stond van de heer Regterschot.

De bezoekers uit Schinveld lieten vanaf de eerste minuut zien dat ze met zelfvertrouwen naar de Heerlerbaan waren gekomen, aangezien ze de thuisploeg al op eigen helft probeerden op te jagen. Toch werd RKHBS gevaarlijk. Bram Bemelmans werd in stelling gebracht na voorbereidend werk van Tomyen van Lierop, Danny Stoeber en Cyriel Palmen, maar nadat Bram zijn tegenspeler had uitgespeeld schoot hij voor langs. Na 15 minuten, waarin de gasten nog geen enkele kans hadden kunnen creeeren, kregen ze een doelpunt in de schoot geworpen. Doelman Toine Diederen speelde Tomyen van Lierop in, die te lang treuzelde met afspelen en daardoor balverlies leed. De daarop volgende 2 tegen 1 situatie werd goed uitgespeeld door de Schinveld aanvallers, waarna doelman Toine Diederen het nakijken had: 0-1. Na 25 minuten herstelde de thuisploeg het evenwicht in de score. Danny Stoeber gooide de bal naar Yarin Meessen, die onmiddelijk Bram Bemelmans aan de rand van de 16 meter aanspeelde. Deze kapte weer zijn tegenstander uit en joeg het leer nu snoeihard tegen de touwen: 1-1. In plaats van hier meer zelfvertrouwen uit te putten, bleef RKHBS volharden in slordigheden, waardoor de gasten continu gevaarlijk bleven maar toch ook geen echte kansen kregen. Behalve nog een fraaie actie van Brian Amkreutz, afgesloten met een schot voorlangs, viel er deze eerste helft maar heel weinig te genieten.

Na de thee begon RKHBS goed aan de tweede helft. Na 10 minuten pikte Cyriel Palmen een matige uittrap van de keeper op en speelde Danny Stoeber aan die op zijn beurt Yarin Meessen bediende met een steekbal. Yarin was sneller bij de bal dan zijn twee tegenspelers, en prikte het leer binnenkant paal binnen: 2-1. Na weer een slechte uittrap van de keeper van Schinveld pikte nu Brian Amkreutz de bal op waarna die weer bij Yarin Meessen terecht kwam. Deze bedacht zich geen moment en schoot de bal in het verlaten doel: 3-1, en de wedstrijd leek beslist. In deze fase van de wedstrijd liet RKHBS zien over veel technische bagage te beschikken, maar de efficientie liet te wensen over. Na iets meer dan een half uur in de tweede helft werd het overwicht dan toch nog een keer in de score uitgedrukt. Thymo Griesenbrock kreeg de bal terug van Brian Amkreutz na een inworp, en legde de bal hoog voor richting centrum, waar Yarin Meessen nu veel ruimte kreeg. Hij zag in zijn ooghoek dat de doelman uit kwam, en lobde de bal fraai over de goalie : 4-1. Vlak voor tijd kon nog een prachtige aanval genoteerd worden, waarbij Brian Amkreutz in de 16 meter werd aangespeeld, die de bal teruglegde op Yarin Meessen. Deze speelde breed op de meegelopen Wesley Weijgerse. Wesley zette laag en strak voor, waarna Glen Peeters, verdediger van Schinveld, de bal over de lijn werkte: 5-1. Vlak hierna floot scheidsrechter Regterschot de laatste keer deze namiddag, waardoor RKHBS de sterke reeks voortzet met weer een klinkende overwinning.