wedstrijdverslag SV BudelJO19 – BekkerveldJO19

Competitie hoofdklasse JO19

SV Budel – Bekkerveld 2-0

Voorafgaand aan de uitwedstrijd tegen SV Budel kregen staf en spelers van Bekkerveld JO19 een gezamenlijk ontbijt aangeboden van de nieuwe shirt sponsoren HIPP uitzendgroep en verkeersschool Paul Vos. Bij de presentatiefoto van de nieuwe tenues merkte de heer Jaspers van HIPP uitzendgroep gekscherend op dat het gekozen shirt voor de presentatiefoto rugnummer 13 had en hoopte hij dat dit geen ongunstig voorteken voor de wedstrijd zou zijn. Helaas voor Bekkerveld kreeg hij gelijk.

Budel, voorlaatste op de ranglijst, mocht geen probleem opleveren voor Bekkerveld dat op de tweede plaats stond. Met deze gedachte in het achterhoofd reisde Bekkerveld na een voortreffelijk verzorgd ontbijt naar Budel af.

Daar aangekomen bleek dat men het kleedlokaal moest delen met een lager jeugdteam van een andere vereniging. Dit terwijl er 11 kleedlokalen aanwezig waren waarvan meer dan de helft vrij was.

Meteen in de 1′ minuut behoedde doelman Mirco Bindels met een prachtige reflex zijn teamgenoten voor een achterstand. Hij tikte de bal over de lat nadat een speler van Budel vanaf de rand van het zestienmetergebied in vrije schietpositie kwam. Bekkerveld was gewaarschuwd en nam het heft in handen. Althans dat probeerde men maar ondanks het veldoverwicht van Bekkerveld was het toch weer Budel dat in de 17′ minuut opnieuw doelman Mirco Bindels tot een katachtige reflex dwong om zijn doel schoon te houden.  Zo ook in de 30′ minuut waar het weer Budel was dat tot een gevaarlijke doelpoging kwam waar het Bekkerveld in de eerste helft ondanks alle balbezit maar niet lukte om tot doelrijpe kansen te komen. De spelers mochten zich bij doelman Mirco Bindels bedanken dat ze zonder tegendoelpunten de rust hadden gehaald.

Na de rust kwamen Martijn van der Pohl en Tom van der Kraats in het veld voor Reinier Derks en Timo Gompelman. In de 49′ minuut scoorde Budel 1-0 en was het, gezien het vertoonde spel in de eerste helft nog maar de vraag of Bekkerveld deze stand kon recht trekken. Niets lukte deze middag en in de 68′ minuut kreeg Budel een strafschop toegewezen die benut werd waardoor Budel op een 2-0 voorsprong kwam. In het laatste kwartier kwamen Marijn Gulpen en Marouan Bouta nog in het veld voor Jem Inceman en Ted Lempers. Ook deze wissels konden niet voorkomen dat Bekkerveld dure punten liet liggen in Budel. Aan de zege van Budel was niets af te dingen. Gezien het spel van Bekkerveld, waar alleen Mirco Bindels en Ted Lempers een goede wedstrijd speelden, was deze zege verdiend. Doordat ook koploper Susteren onverwacht punten lieten liggen, viel de schade achteraf gezien nog mee en is het zaak deze wedstrijd snel te vergeten.