Voor de aftrap van de wedstrijd tegen SHH uit Herten, was de opdracht voor UOW ’02 duidelijk. Na een onverdiende nederlaag tegen LHC en de puntendeling bij Geuselt Sport moesten tegen SHH drie punten gepakt worden om een eerste stap te kunnen zetten naar een plek buiten de degradatiezone van de tweede klasse.
De wedstrijd werd voorafgegaan door een minuut stilte voor Dick Snippe, het onlangs overleden erelid van UOW ’02.
Het team uit Waubach kwam goed uit de startblokken. Na vier minuten was het Bruce Rutjens, die de bal met het hoofd op de lat deed belanden. De toon was gezet. UOW ’02 ging vol voor de winst. Ondanks deze goede intenties duurde het tot de 35e minuut eer Ronald Geuskens vrij voor de SHH doelman opdook. Hij wist de vrije kans echter niet te benutten. drie minuten later was het Thomas Kubetschek die goed doorkwam op rechts en de bal scherp voorzette. Mitch Vandergard kreeg de bal op de slof, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald.
Na de rust kreeg SHH stilaan meer grip op het spel van UOW’02. Doordat het initiatief uit handen gegeven werd, ontstond meer druk op de Waubachse verdediging. Het onvermijdelijke gebeurde. Waar UOW ’02 de kansen niet benutte, leidde een misverstand in de verdediging tot een kans voor SHH die wel benut werd.
Na dit tegendoelpunt ontbrandde de wedstrijd zowel in emotioneel als sportief opzicht. Het spel golfde op en neer, maar dit leidde niet meer tot grote kansen. Ook het inbrengen van de van good old Martijn van Steenbruggen in de 80e minuut had voor UOW’02 helaas niet het gewenste effect.
De 0-1 winst was, zeker op basis van de eerste helft erg zuur. UOW ’02 blijft de rode lantaarndrager in de tweede klasse. Al is de afstand naar de middenmoot alleszins te overbruggen. In dat opzicht kijken we met vertrouwen naar de volgende wedstrijd!!!!

archieffoto: Lucho Carreno