Na de desastreuze start in de eerste vijf competitiewedstrijden heeft EHC/Heuts zich prima hersteld en aansluiting gevonden bij de middenmoot van de Hoofdklasse. Nu volgen er drie wedstrijden op rij tegen teams die onder de rood witten op de ranglijst staan. Dat biedt perspectief op meer, maar onverhoopt verlies betekent ook dat die ploegen weer op de snelbinder van EHC/Heuts kunnen springen. RKAVV is de eerste tegenstander uit de reeks van drie. In Leidschendam pakt EHC/Heuts in de slotfase van de wedstrijd een 0-2 overwinning. Het is zo’n 0-0 wedstrijd die uiteindelijk de kant van de rood witten opvalt. Na afloop zegt trainer Paul Meulenberg: “Gewonnen. Inpakken en wegwezen”.

Als in november het slechtere weer begint, is het cruciaal punten te pakken. Tegen RKAVV gooit EHC/Heuts veel energie in de wedstrijd, maar tot opwindend voetbal leidt dat niet. Onder leiding van Olaf Rompelberg en Mitch Kok staat de verdediging als een huis en gokt de ploeg op snelle tegenstoten. Dit strijdplan wordt overigens bemoeilijkt omdat de snelle aanvaller Karim Mahmoud al weer vroeg in de wedstrijd met een spierblessure uitvalt.

Zo’n tien minuten slaat EHC/Heuts echter dodelijk toe. Na goed voorbereidend werk van Robin Faassen en Emile Miljkovic staat Lars Gulpen aan het einde van deze goedlopende aanval. De middenvelder toont zich koelbloedig en brengt de rood witten op een 0-1 voorsprong. De klok is nog maar enkele minuten verder getikt als RKAVV de bal wederom uit het net kan halen. Jeudspeler Kamjar Baroshi deelt de genadeklap uit, waarna EHC/Heuts in alle rust de wedstrijd kan uitspelen.