Bouwbedrijf Graus uit Heerlen heeft op dinsdag 29 november de Giraf Award 2016 gekregen. Dit is een onderscheiding voor het bedrijf dat zijn nek heeft uitgestoken om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer aan het werk te helpen. Economiewethouder Martin de Beer van Heerlen reikte de award voor de eerste keer uit tijdens de Ondernemersdag Heerlen Landgraaf.

Graus Bouw verdient de prijs omdat het bedrijf ècht een kans biedt aan mensen die een extra steuntje in de rug nodig hebben. Men is altijd op zoek naar plaatsingsmogelijkheden voor mensen met een afstand tot arbeidsmarkt en biedt ook senioren en schoolverlaters kansen. Jong en oud vult elkaar aan met nieuwe technieken en bewezen ervaringen.

Leerbedrijf

Er zijn ook altijd voldoende stagemogelijkheden in het bedrijf. Zo worden jonge mensen enthousiast gemaakt voor de bouw en krijgen leerlingen de mogelijkheid om het vak in de praktijk te leren. Daarvoor heeft het bedrijf eigen leermeesters in dienst en werkt als erkend leerbedrijf samen met verschillende organisaties.

Filosofie

Martin de Beer roemt het bedrijf vanwege zijn duidelijk filosofie op het terrein van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. “Bij Graus Bouw krijgen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zelfs net zo snel een vast contract als alle andere medewerkers.”
Wethouder Kelly Regterschot vindt Graus Bouw een goed voorbeeld voor andere bedrijven. “Het is goed om met deze award waardering uit te spreken voor ondernemerschap in Heerlen en Landgraaf.”

Nauwe samenwerking

De eerste gezamenlijke Ondernemersdag Heerlen Landgraaf komt voort uit de nauwe samenwerking tussen portefeuillehouders Economie & Vrijetijdseconomie van beide gemeenten. Hiermee willen ze zichtbaar maken dat Heerlense en Landgraafse ondernemers ‘over de grenzen heen’ kunnen stappen. Ondernemers uit de twee steden worden met elkaar in contact gebracht. Zo vindt kennisoverdracht plaats en wordt het netwerk van beide ondernemerscollectieven vergroot.

Foto: Graus Bouw

 

Geef een reactie