DAMES RECHTEN FIER HUN RUG EN BEWIJZEN OOK TEGEN “12” MAN STERK TE ZIJN.

In de altijd lastige uitwedstrijd bij runner up RKHSV VR1 hebben de vrouwen van Schaesberg een prima wedstrijd gespeeld.

De velden bij RKHSV zijn slecht en zeer hobbelig waardoor het voor beide ploegen zeer lastig voetballen is. Toch spelen de zwarthemden hun spel prima.

Men was rustig aan de bal, meestal kwam men ondanks de druk van de tegenpartij er voetballend prima uit. Gewoon goed.

Als minpunt kan genoteerd worden dat de eindpass vaak niet nauwkeurig was waardoor men net niet in scoringspositie kwam. Waarbij wel opgemerkt moet worden dat de tegenstander een zeer goede laatste man had.

Toch had Schaesberg op voorsprong moeten komen. Enkele kleine kansjes werden net niet met genoeg kracht ingeschoten of van te ver. Uiteindelijk was het Marjolein die moest scoren echter voor een leeg doel kreeg ze de lastige opspringende bal niet in het doel.

RKHSV kreeg ook enkele mogelijkheden. Maar onze achterhoede stond prima en kwam men er alsnog door dan stond daar de Schaesbergse doelvrouwe Marysia (beter bekend als Maus) die met prima reddingen de nul op het bord hield.

Na rust was het een vergelijkbaar spelbeeld  waarbij Schaesberg toch wel steeds meer de bovenliggende partij was. Aan de hand van Vera en Danielle die een meer dan puike wedstrijd speelden op het middenveld drong Schaesberg steeds meer aan.  En met name Melanie kwam steeds vaker en dichter bij het doel van de tegenpartij.

Toch was het RKHSV dat op voorsprong kwam. Een diepe pass in de loop zorgde voor een 1:1 duel aan de  zijkant van het 16m gebied. Nadine kwam als ongelukkigste uit dit duel waardoor de tegenstander vrij voor het doel kwam en scoorde.

Even, heel even, zakte Schaesberg in qua motivatie, mede ook omdat de scheidsrechter nu iets te vaak te makkelijk voor de thuisploeg floot.

Het begon er steeds meer op te lijken dat er een “12e”man was.  Dit zorgde voor nieuwe krachten bij de dames.

Een uitstekende actie van Vera werd hard onderbroken op de rand van het 16m gebied. Echter Vera had het vermogen om de bal alsnog en voor de fluit door te tikken naar Danielle die nu geheel vrij voor het doel kwam. En scoorde. Echter de scheidsrechter floot het voordeel alsnog af en gaf een vrije schop. Tja……

Nu was het sein voor de dames daar dat ze dit niet lieten gebeuren. Verliezen kan maar niet op deze manier. Er kwamen extra krachten vrij.

En met de beloning als gevolg. Na prima doorzetten over de linkerkant kwam er een harde voorzet die gemist werd door iedereen bij de eerste paal waardoor de mee opgekomen Ivana Vluggen bij de tweede paal een vrij doel voor zich kreeg en raak schoot. 1-1. Dik en dik verdiend. Met nog enkele minuten op de klok dacht Schaesberg dat er wellicht nog meer te halen viel.

En dat gebeurde ook. Melanie schoot hard raak in de korte hoek. Maar ………… het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel.  Buitenspel met een luchtje zullen we maar zeggen. Er zijn van die wedstrijden waar je gedurende de wedstrijd merkt dat je tevreden moet zijn met een punt.

Archieffoto Lucho Carreno

Geef een reactie