Geert Heutmekers is sinds kort fysiotherapeut bij Bekkerveld.

Geert Heutmekers is sinds kort fysiotherapeut bij Bekkerveld. Een bekend gezicht, want een paar jaar geleden speelde hij al een seizoen bij Bekkerveld 2 in de reserve hoofdklasse.

De aanstelling van Geert komt voort uit een samenwerking tussen Bekkerveld en Fysiotherapie Heerlen, waar Geert mede-eigenaar van is. De 28-jarige manueel therapeut, die ook bij Armada en Langeberg voetbalde, stelt zich aan de leden van Bekkerveld voor. “Met Fysiotherapie Heerlen nemen we de (preventieve) zorg en de krachttrainingen van de heren selectie op ons”, vertelt Geert. “Wanneer spelers geblesseerd zijn proberen wij deze zo snel mogelijk wedstrijd fit te krijgen. Door gebruik van fysiotherapeutische of manueel therapeutische technieken, of door bv. een actieve revalidatie met o.a. krachttraining en oefentherapie of een combinatie. Ook richten wij ons op het voorkomen van blessures, middels bv. taping, kinesiotaping of adviezen. Daarnaast verzorgen wij op dinsdag en vrijdag de warming up. Core stability, kracht, behendigheid en stabiliteit zijn een belangrijk deel van de warming up en in het voorkomen van nieuwe blessuregevallen.”

foto-fisio-bekkerveld-1

“Mijn bachelor of science in de fysiotherapie (2009-2013) heb ik aan de Hogeschool Zuyd in Heerlen afgerond”, vervolgt Geert, die ook als fysiotherapeut bij de hogere jeugdteams van Fortuna Sittard en Roda JC werkzaam was. “Vervolgens heb ik mij gespecialiseerd in de Manuele therapie. Deze 3-jarige master of science heb ik genoten aan SOMT Kerpen en afgerond in 2016.”

Geert is aanwezig op A Gene Bek op dinsdag van 19:30 tot 22:00 uur, vrijdag van 19:30 tot 22:00 uur en tijdens wedstrijddagen.

Meer informatie:
www.fysiotherapie-heerlen.com
T: 045-5710506
E: heutmekers@fysiotherapie-heerlen.com

Foto Lucho Carreno

 

Geef een reactie