Stichting Elisabeth Stift start aanplant fruitboomgaard.

 

Op de foto Wethouder Leo Jongen met enkele vrijwilligers van  Stichting Elisabeth Stift. Stichting Elisabeth Stift is vorige week woensdag in samenwerking met Stichting IKL begonnen met de aanplant van een  hoogstamboomgaard.
Wethouder Leo Jongen met enkele vrijwilligers van
Stichting Elisabeth Stift.
in het weiland bij het voormalig klooster. In aanwezigheid van wethouder Leo Jongen (Maatschappelijke Zorg, WMO) werden de eersten van 48 fruitbomen geplant.

De fruitbomen zijn afkomstig van het Park Urbana, een IBA-project op het Van Grunsvenplein in Heerlen. Sinds augustus stonden de bomen hier in grote containers om het plein op te fleuren. De bomen moeten nu de volle grond in en daarom zocht IBA Parkstad een partner die deze bomen een tweede leven wilde geven. WoonZorg Elisabeth Stift, ook een IBA-project, bood aan om een deel van de bomen uit Park Urbana in een weiland bij het voormalig klooster te planten. “Een omgeving als deze draagt bij aan een goed leefklimaat voor de nieuwe inwoners van WoonZorg Elisabeth Stift”, aldus wethouder Jongen.

Voedselbank

De boomgaard aan de Hammolenweg zal onderhouden worden door vrijwilligers, waaronder mensen met een bijstandsuitkering. Het fruit dat de boomgaard oplevert komt ten goede aan de voedselbank. Wethouder Huub Wiermans (IBA, Armoedebeleid) is opgetogen over het initiatief: “De kruisbestuiving tussen verschillende IBA-projecten is mooi om te zien. Dankzij het tweede leven voor deze bomen, levert het ook nog eens mooie lokale producten op voor de voedselbank.”

Stichting WoonZorg Elisabeth Stift verbouwt het voormalig klooster aan de Hammolenweg tot een kleinschalig zorgcomplex met 26 appartementen, waar ook mensen met een kleine beurs voor in aanmerking kunnen komen.

 

 

Geef een reactie