Koploper KVC Oranje moet volgende week zondag op bezoek bij Jabeek, nu de nummer drie op de ranglijst. Vooruitlopende op dat duel werd de thuiswedstrijd tegen RKSVB afgesloten met een 4-2 overwinning, een zege waar niets op valt af te dingen, een overwinning ook waarmee de topklassering werd behouden.

RKSVB uit Ubachsberg is geen hoogvlieger in de vijfde klasse B. Bovendien miste de ploeg van trainer Joep Zenden een aantal vaste krachten . Het is dan ook niet vreemd dat die ploeg in Bleijerheide in eerste instantie achteruit moest, hoewel ook KVC Oranje een aantal krachten moest missen. Aanvallen was in de beginfase alleen besteed aan de oranje-witten van trainer Rene Küpper. Die ploeg beschikte, zo bleek, over meer creativiteit en scorend vermogen en al na tien minuten leverde dat de eerste treffer op. Scott Vienerius nam op rechts een vrije trap en bereikte het hoofd van Falco Didderen, die verlengde richting routinier Cyril Kil. Diens kopbal verdween boven de handen van de tevergeefs grabbelende gastendoelman Anton Eurlings onhoudbaar in het doel: 1-0.

Niet veel later had KVC Oranje pech. Cyril Kil leverde een puike voorzet af, maar Mitchel Flecken zag zijn kopbal op de lat eindigen. Toch zou het weer een kopbal zijn die de 2-0 opleverde. Joey Niesters nam een vrije trap en Bjorn van der Weide kon met zijn hoofd afronden. Mitchel Flecken kreeg na een mooie dieptepass van Roy Grissen de kans op 3-0, maar doelman Anton Eurlngs redde bekwaam.

In het eerste bedrijf had KVC Oranje in feite de mogelijkheid onbenut gelaten om de score verder op te voeren. Na de hervatting nam RKSVB wat meer risico en dat leverde zowaar af en toe doelgevaar op. Het was Maulidi Jumapili, in een verder verleden bekend om zijn rushes als flankverdediger bij SV Heerlen, die de 2-1 liet aantekenen. Ook hij deed dat koppend. RKSVB was daarmee terug in de wedstrijd en KVC Oranje leek te worden bestraft voor het missen van de nodige kansen vóór de thee. Leek, want ruim een minuut later was de marge alweer twee doelpunten. Bjorn van der Weide scoorde, met, naar eigen zeggen, een halve omhaal onhoudbaar voor Eurlings: 3-1. Cyril Kil had nog een uitstekende assist in petto, die deze keer door Roy Grissen op waarde werd geschat en met de rechter tegen de netten gewerkt: 4-1. Het slotakkoord was voor de bezoekers. Sander Romeijn liet thuisclubgoalie Lars van der Weide met een droge schuiver in de verre hoek kansloos: 4-2.

Volgende week staat er dus een topper op het programma tussen Jabeek en KVC Oranje. Het duel in Jabeek begint om 14.15.

Foto Kvc Oranje

 

 

 

Geef een reactie