Twintig minuten goed voetbal is niet genoeg om te winnen van Rood Groen LVC.

 

Na vier competitie vrije zondagen achtereen mochten de RKHBS dames vandaag dan eindelijk weer eens gaan voetballen.

Baaldagen, tegenstanders die op het laatste moment afbellen en een oneven aantal teams zorgden voor deze uitermate vervelende ongewenste pauze.

En dan blijkt zo’n pauze toch invloed te hebben op het vormpeil van deze of gene want anders valt het zeer wisselende vormpeil vandaag niet te verklaren.

Rood Groen LVC is een van de betere teams in deze klasse en had op een bloedhete augustus voor de beker al eens van ons gewonnen.

In vergelijking met deze wedstrijd was de selectie van de Heerlerbaanse dames vandaag op liefst zeven plaatsen gewijzigd.

Imke nam haar vaste stekje in de goal in en verder stonden de volgend 10 speelsters aan de aftrap:

Patricia, Deniece, Uschi, Patty, Janis, Nathalie, Adriana, Samantha, Danielle en Jolanda.

De zeer goedgevulde bank – wel lekker knus in deze vrieskou – bestond dan nog uit Sharon, Suus, Ella en voor het eerst Nicolien.

Na een minuut stilte (nou ja, soms is een aanvangstijdstip op het hele uur niet zo handig als je de klokken van de St. Jozefkerk mijlenver kunt horen….) voor de omgekomen voetballers in Colombia kon de wedstrijd onder leiding van scheids Bert van Aerts beginnen.

Het begin was werkelijk furieus van de thuisploeg en de ene na de andere aanval rolde op het doel van de uitstekende keepster. Een misverstand leidde al na 2 minuten bijna tot een goal toen een verdedigster van LVC de bal via de eigen paal tot corner verwerkte.

Maar RKHBS wervelde over het hele veld en het wachten was eigenlijk alleen op de openingstreffer want de ene aanval was nog mooier dan de andere, alleen die verdraaide keepster stond een tegentreffer in de weg.

Door de lucht had ze alles en over de grond had ze dan het geluk van een goede keepster toen de bal via haar vingertoppen net naast het doel verdween.

RKHBS speelde gewoon goed maar moest wel op haar tellen passen voor de gevaarlijke counters van LVC; veel snelheid en handige spitsen maakte dat dit geen gemakkelijk potje was.

Na tien minuten moest Imke van zeer dichtbij handelend optreden bij een hard schot; zo golfde het spel op en neer en was het te zien waarom beide teams in de top 5 staan.

Rood Groen LVC overleefde de beginstorm aldus zonder tegentreffers en had daarna zelf pech toen een harde knal buiten het bereik van Imke op de lat belandde. Dit zelfde aluminium stond amper een minuut later juist een prachtige treffer van Danielle in de weg; de counter was uit het boekje en de afronding van buiten de zestien schitterend; helaas was de lob net niet zuiver genoeg en was het geluid van de paal ook nu te horen.

In de 25e minuut viel dan toch de onvermijdelijke openingstreffer en helaas was deze goal erg discutabel.

Na een mislukt een tweetje tussen Samantha en Uschi op het middenveld werd heel snel de diepte gezocht door de bezoekers maar naar mijn onpartijdige mening stond de spits uiteindelijk wel buitenspel maar de scheids liet ondanks vele protesten aan RKHBS doorgaan en alleen voor de keepster was het vervolgens een koud kunstje om de 0-1 aan te tekenen.

Op dat moment niet geheel conform het spelbeeld maar ook weer niet onverwacht daar RKHBS na de wervelstorm in de eerste 20 minuten niet meer voetbalde.

Onnauwkeurige passes, slecht ingrijpen, niet meer de 2e bal veroveren; tsja dan is een ploeg als Rood Groen LVC moeilijk te verslaan.

Er was echter nog genoeg tijd om alles te repareren en in de pauze werd door coach Erwin het een en ander omgezet.

Sharon kwam er voorin bij en Samantha zakte een linie.

En net als in het eerste bedrijf schoot de thuisploeg uit de startblokken. Adriana had weer eens een geweldige knal in huis, maar ja die keepster….. Ook nu ranselde ze de bal uit de goal maar wel ten koste van een corner.

En net als in het oefenduel van vorige week tegen SVE, leverde deze corner een doelpunt op. De bal werd hard voorgebracht en in de kluts bleef de bal liggen voor diegene die als snelste zou reageren;

Bij RKHBS loopt ene Danielle Dorenberg rond en deze meid heeft altijd een oogje voor deze situaties en reageert dan eer iemand anders de situatie kan beschouwen; met een geplaatste bal schoot ze de bal binnen.

Nu verwachtten de supporters dat RKHBS zou doorzetten, maar dit lukte van geen kant. Teveel speelsters zaten totaal niet in de wedstrijd, her en der waren toch wat pijntjes en griepjes te herkennen en zo kwamen de dames geen moment meer in de wedstrijd.

Pas in het laatste kwartier kwamen er nog wat kleine kansjes voor Jolanda maar echt gevaarlijk werd de thuisploeg niet meer.

Rood Groen LVC had veel meer balbezit maar door de goed georganiseerde verdediging van RKHBS werd ook hun keepster niet meer getest.

Zo eindigde dit duel in een terechte 1-1.

Beide teams lieten na hun beste voetbal te laten zien en dan is een punt het maximale.

Volgende week mag het team indien de weergoden het toelaten op bezoek bij Berg ’28.

Nieuwe ronden, nieuwe kansen

Foto Gabriella Loo

Geef een reactie