VayaV presenteerde deze show in het kader van het Leuk voor Elkaar project. Dit project, in Kerkrade gestart in 2015, met dank aan subsidie van de Provincie Limburg, richt zich op het ontmoeten en contacten maken/onderhouden met behulp van digitale en virtuele technieken. Het brengt mensen met dezelfde interesse bij elkaar. Iedere themagroep diept een gezamenlijke interesse verder uit met behulp van digitale technieken.

Gedurende de Leuk voor elkaar show kon iedereen zien en zelf ervaren welke leuke en interessante nieuwe middelen kunnen helpen om sociale eenzaamheid terug te dringen.
Aanwezigen zetten een zogenaamde ‘VR-bril’ (virtual reality) op en kwamen zo op plaatsen waar je in het echt nooit zou komen. Men kon duiken in een oceaan of rondkijken in het zonnestelsel; New York van boven bekijken of door een schilderij van Vincent van Gogh wandelen.
Ook was te zien hoe je met anderen kunt ‘wandelen’ in een zelf gebouwd Kerkrade waar de Maria Goretti kerk nog overeind staat. Of hoe je over het veld van het Roda JC stadion kunt lopen en daar een fototentoonstelling kunt bekijken die door een Leuk voor Elkaar groep is samengesteld. Dit alles zonder uit de stoel te komen!

Alle deelnemers en medewerkers aan de Leuk voor Elkaar groepen uit Kerkrade waren uitgenodigd voor de show; ook wethouder Leo Jongen (maatschappelijke ondersteuning) was aanwezig.

Meer weten of meedoen?
Wilt u meer weten over het project Leuk voor Elkaar? Of wilt u zelf deelnemen aan een bijeenkomst? Meld u dan bij ansbisschops@vayav.nl
Kijk ook eens op de website www.leukvoorelkaarkerkrade.nl

Foto Kerkrade.nl

Geef een reactie