Plan Bousberg kan van star in Landgraaf.

Wethouder Marlies Dreissen ondertekende samen met directeur Daniëlle van der Ven van Bousberg Ontwikkeling B.V. op woensdag 30 november de overeenkomst voor het woningbouwplan Bousberg. In het bouwplan dat als titel ‘te gast in het landschap’ draagt, zijn duurzaamheid en aandacht voor de omringende natuur belangrijke kenmerken.

In de eerste en tweede fase van het plan gaat het om 32 woningen, die de komende jaren worden gebouwd in het gebied van het toekomstige villapark De Bousberg. In totaal gaat het om 69 woningen. Dat zijn er minder dan de ruim honderd woningen, waaraan bij de eerste plannen tien jaar geleden nog werd gedacht. “We hebben goed geluisterd naar wensen vanuit de omgeving. Daarnaast is de woningmarkt de afgelopen tien jaar veranderd en ook dáár hebben we rekening mee gehouden. Dit heeft er mede toe geleid dat het aantal woningen fors is afgenomen. Dit alles maakt het een bijzonder bouwplan van ook een bijzondere kwaliteit”, aldus wethouder Marlies Dreissen (volkshuisvesting). Voor meer info: http://www.landgraaf.nl/over-landgraaf/nieuws_41928/item/plan-bousberg-kan-van-start_29239.html

Foto Landgraaf.nl

 

Geef een reactie