Verduurzamen sport- en vrijetijdsaccommodaties.

 

Op donderdag 24 november vond in het Sjtaaterhoes in Terwinselen de aftrap plaats van het project om de accommodaties van sport- en vrijetijdsverenigingen te verduurzamen. De gemeente Kerkrade wil de verenigingen met een eigen accommodatie graag ondersteunen om de juiste keuzes te maken bij het nemen van energiebesparende maatregelen en/of het nemen van maatregelen voor het duurzaam opwekken van energie.

Wethouder Jo Bok van Duurzaamheid en wethouder Jo Schlangen van Sport verwelkomden 11 verenigingen die naar het Sjtaaterhoes waren gekomen. De goede opkomst gaf al aan dat het thema duurzaamheid ook bij de verenigingen een steeds grotere rol speelt. De verenigingen kregen het aanbod van de gemeente om op kosten van de gemeente door het adviesbureau Kplus hun clubgebouw te laten onderzoeken naar de mogelijkheden om het energieverbruik van het clubgebouw en installaties te verminderen. Geen standaard onderzoek maar een onderzoek gericht op de vragen en plannen van de verenigingen. Maatwerk dus! Ook werd er het aanbod gedaan om de verenigingen te ondersteunen bij de aanvraag van subsidies en kunnen zij bij de gemeente aankloppen voor medewerking als ze ideeën hebben om het duurzaamheidsbewustzijn bij hun leden te vergroten. Denk bijvoorbeeld aan een leuke actie rondom het thema duurzaamheid bij de jeugdleden.

Tijdens de avond werd nog een kleine loterij gehouden waarbij twee winnaars naar huis gingen met een Ledlampenpakket ter waarde van 50 euro!

Momenteel hebben zich al verschillende verenigingen definitief aangemeld. Verenigingen die niet in de gelegenheid waren om de naar de informatieavond te komen, kunnen alsnog verzoeken om een persoonlijke toelichting. Een berichtje aan duurzaam@kerkrade.nl volstaat.
12 december aanstaande sluit de aanmeldingsperiode.

Duurzaam Kerkrade, dat is de titel die de gemeente Kerkrade gebruikt voor het promoten van duurzaamheid in de stad. De meeste mensen denken bij duurzaamheid aan het milieu, maar dat is zeker niet alles! En dat willen we de Kerkraadse mensen graag uitleggen. Het blijft echter niet bij promoten van duurzaamheid; het doel is dat onze inwoners in hun dagelijks leven rekening houden met duurzaamheid! Rond het thema voert de gemeente allerlei projecten uit en door middel van een special in het Stadsjournaal, artikelen, www.kerkrade.nl, sociale media en onze Duurzaamheidswagen informeren we de inwoners over deze projecten en geven we tips over duurzaamheid. Tevens laten we zien dat er al heel veel gebeurt op het gebied van duurzaamheid. Succesverhalen delen we graag! Dus als u als inwoner, ondernemer of organisatie leuke of inspirerende voorbeelden heeft, laat het ons weten. Meer informatie algemeen of over de data en locaties van de Duurzaamheidswagen op www.kerkrade.nl, via duurzaam@kerkrade.nl of tijdens kantooruren via telefoonnummer 14 045.

Foto Gemeente Kerkrade

Geef een reactie