De Leeuw wint na spectaculaire openingsfase opnieuw.

De supporters die zondag later binnen stroomden wisten niet wat ze zagen. Na nog geen kwartier spelen stond De Leeuw namelijk al met 3-1 voor tegen WDZ uit Bocholtz. Uiteindelijk werd het 4-1 voor de thuisploeg, al had de tweede helft niet meer gespeeld hoeven te worden, volgens De Leeuw-trainer Rob Pierik. 

In de eerste minuut was het al raak. Uit een hoekschop van Tom van Vugt kon de volledig vrij gelaten topschutter Jeffrey Geurts vanaf de rand van het strafschopgebied binnen schieten. Toen even later Mack Engbers, na goed doorkoppen van Zico Bock, de score kon verdubbelen, leek het voor de gasten een zware middag te worden. Niets was minder waar, want vanuit een vrije trap kon Jeroen Hünen ongehinderd binnen koppen. Hiermee leek hij zijn ploeg terug te brengen in de wedstrijd, maar een minuut later lag de bal al weer achter zijn eigen doelman. Een afgeslagen voorzet van Edwin van Well belandde op het hoofd van De Leeuw-spits Zico Bock die met zijn inzet de Bocholtzse doelman kansloos liet: 3-1. De Leeuw domineerde en WDZ kon enkel gevaarlijk worden uit dode spelmomenten en het was dan ook wachten op een volgende treffer van de koploper uit Brunssum. Vlak nadat Van Vugt zijn vrije trap van grote afstand op de lat uiteen zag spatten, wist hij met een haarscherpe voorzet Bock te bereiken die – opnieuw met het hoofd – de bal fraai in het doel werkte. Hiermee verzorgde hij een 4-1 ruststand. 

Na rust deed De Leeuw het zichtbaar rustiger aan en liet het de gasten spreekwoordelijk uitrazen. Doelman Frolichs kwam dan ook nauwelijks in de problemen. Aan de andere kant gebeurde er ook vrij weinig, al kwam Mathijs Peters halverwege het tweede bedrijf een teenlengte tekort. Uiteindelijk zou deze wedstrijd als een nachtkaars uit gaan en lukte het ook WDZ niet om De Leeuw punten af te snoepen. Door deze riante 4-1 overwinning komt De Leeuw op 36 punten uit 12 wedstrijden, de maximale score. Tevens is de koploper uit 4B de enige ploeg in Zuid II die dit kunststukje heeft bereikt.

De winnende coach was content met deze driepunter. “We begonnen sterk door een hoog baltempo te hanteren en konden vroeg druk zetten op hun achterhoede, waardoor zij er nauwelijks aan te pas kwamen. Helaas konden we dit na rust niet opbrengen en werd het slechts 4-1”, aldus Pierik. 

Volgende week wacht een ontmoeting met Passart/VKC, de ploeg met de meeste gelijke spelen in de Vierde Klasse B. Zo moest de ploeg van Kevin Stawenga maar liefst zeven keer de punten delen. WDZ ontvangt op eigen veld Sylvia. 

Foto Jan Lammers

Geef een reactie