8 december vindt de onthulling plaats van een mini-koeltoren in het Schutterspark in Brunssum.

 

De koeltoren is een replica van de Iterson-koeltorens die oorspronkelijk gebouwd werden voor de Staatsmijn Emma. In 1985 werden deze koeltorens, de oudste in deze vorm ter wereld, opgeblazen. In 2015 werden op initiatief van Harry Hertog van Stichting Centrum Management Hoensbroek zeven mini-koeltorens geplaatst op het Emmaterrein in Brunssum, in het kader van het Jaar van de Mijnen. Het ging om een tijdelijke opstelling. De gemeente Brunssum heeft besloten om één toren uit deze collectie van zeven te behouden voor Brunssum en een vaste plek te geven in het Schutterspark.

Vandaag 8 december zal deze koeltoren officieel worden onthuld door de heer Hertog, door wethouder Hugo Janssen, en door Berry Coelen van de Stoomgroep Limburg. Dat gebeurt om 14 uur, nabij de modelspoorbaan in het Schutterspark.

De ingang van het Schutterspark ligt aan de Heidestraat 20.

Foto Lucho Carreno

Geef een reactie