Boek presentatie 11 december – Kom je buiten spelen?

Paul van der Velden (1946-2011), schrijver/activist te Heerlen

 

Paul van der Velden speelde vanaf midden jaren zestig een actieve rol in het culturele leven van Heerlen. In december 2016, vijf jaar na zijn te vroege overlijden, verschijnt deze levensbeschrijving annex bloemlezing, vormgegeven door Piet Gerards Ontwerpers. De auteurs Wiel Beijer, Ton van Reen, Michel Habets, Frans Terken, Ton Peters, Ine Sijben en Ben van Melick schrijven over Van der Veldens activiteiten als organisator, uitgever, schrijver en performer. De bloemlezing bevat het eerder in boekvorm verschenen werk in een licht herziene heruitgave en een keus uit de papieren nalatenschap zoals columns, protest- en nonsensegedichten, korte verhalen en voordrachten. U treft tevens foto’s en illustratiemateriaal aan. Het boek sluit af met een schets over het literaire leven in Heerlen van de afgelopen eeuw van Ben van Melick.
Verschijnt 11 december 2016.

kom-je-buiten-spelen-_1478771352

 

Geef een reactie