RODA JC KERKRADE VERLIEST KANSLOOS IN GRONINGEN.

1
In het Noordlease stadion in Groningen verliest Roda JC Kerkrade met 2-0 van FC Groningen na een 1-0 ruststand.

Roda JC keek al vroeg tegen een achterstand aan. Mimoun Mahi liep na negen minuten een voorzet binnen en liet Benjamin van Leer kansloos: 1-0. Vlak na de Groningse treffer was er een gevaarlijke voorzet van Rosheuvel; Nestor Mytides kwam een teenlengte te kort. Enkele ogenblikken later leek Abdul Ajagun op weg naar de gelijkmaker, maar werd, zo bleek achteraf, onterecht teruggefloten wegens buitenspel nadat Mytides de Nigeriaan oog-in-oog had gezet met doelman Padt.

Na 29 minuten spelen was het billenknijpen voor Roda JC. Een voorzet van Hateboer was op weg naar de 2-0, maar door goed ingrijpen van Benjamin van Leer en Martin Milec bleef de tussenstand ongewijzigd. Twee minuten later probeerde Abdul Ajagun met een afstandsschot de Groningen-goalie te verschalken, maar Padt stopte de bal vrij eenvoudig. Tien minuten voor rust kreeg Tom van Hyfte een goede mogelijkheid om Roda JC op 1-1 te zetten, maar de poeier van aanvoerder werd gestopt door Padt.

Nadat Roda JC zich in de tweede helft leek op te richten, was het toch FC Groningen dat de kansen creëerde. Martin Milec verdedigde tweemaal uitstekend en hield Roda JC in de wedstrijd. Benjamin van Leer toonde opnieuw zijn klasse. Na 59 minuten spelen redde de Roda JC-doelman stijlvol een pegel van Hateboer.

Tien minuten later was de doelman opnieuw belangrijk voor de ploeg uit Kerkrade; van dichtbij tikte de goalie een inzet van Mahi met een ultieme reflex naast zijn goal. Helaas was het uit de opeenvolgende hoekschop alsnog raak voor de thuisploeg; Alexander Sorloth schoot de bal van dichtbij tegen de touwen: 2-0. Waar men een slotoffensief van Roda JC zou verwachten, was het FC Groningen dat de beste mogelijkheden wist te creëren. Enig lichtpuntje uit de slotfase was het Eredivisiedebuut van jeugdspeler Danny Stassar.

www.rodajc.nl en Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie