competitiewedstrijd voor de winterstop Caeser – Bekkerveld JO19; 0-5

Afgelopen Zaterdag stond, met de uitwedstrijd tegen Caesar, de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop op het programma voor Bekkerveld JO19. Eerder dit seizoen had Bekkerveld nog met 6-2 van Caesar gewonnen en het gevaar van onderschatting lag op de loer.

Aangezien centrale verdediger Dennis Petit last had van een knieblessure, speelde Tim Niemarkt op zijn plaats in de verdediging en werd voor Marouan Bouta een plek in het middenveld ingeruimd. Daarnaast speelde Aron Fredrix deze wedstrijd links op het middenveld in plaats van rechts voorin.

Bekkerveld maakte vanaf het begin af aan duidelijk dat de 3 punten mee naar Bekkerveld zouden gaan. Het begon fel en geconcentreerd aan de wedstrijd en na amper 3 minuten spelen scoorde Luca Fredrix na een voorzet van Rowan Vanwersch de 0-1 voor Bekkerveld. Twee minuten later lag de bal alweer in het net toen Mel Angerer de 0-2 scoorde na een uitstekende pas van Luca Fredrix. Caesar werd in deze beginfase overrompeld door het snelle combinatievoetbal van Bekkerveld. In de 12′ minuut werd Marouan Bouta na een mooie dribbel ten val gebracht en kreeg Bekkerveld een vrije trap op de rand van het zestienmetergebied. Rowan Vanwersch schoot de bal prachtig via de binnenkant van de paal in het doel waardoor de stand binnen een kwartier op 0-3 stond.

Bekkerveld bleef gedisciplineerd op de aanval spelen en Caesar kreeg nauwelijks tot geen gelegenheid daar iets tegenover te stellen. Bekkerveld mocht zichzelf verwijten dat er niet meer doelpunten gescoord werden, kansen hiervoor waren er genoeg.

In de 33′ minuut kreeg Bekkerveld een strafschop toegekend maar Luca Fredrix zag de bal gekeerd door de keeper van Caesar. Vlak voor de rust viel Aron Fredrix met een gebroken pols uit en werd hij vervangen door Daan Winthagen.

In de rust werden Marouan Bouta en de geblesseerd geraakte Tom van der Kraats vervangen door Jem Inceman en Martijn van der Pohl.

Ook in de tweede helft bleef Bekkerveld kansen creëeren maar was het niet scherp genoeg in de afwerking. In de 66′ minuut pikte Mel Angerer een afgeslagen bal op en met een hard schot verdween de bal achter de kansloze keeper van Caesar waardoor de stand 0-4 werd. Aan de rechterkant liet Daan Winthagen zijn tegenstander keer op keer de hielen zien met zijn gigantische snelheid maar het duurde tot de 85′ minuut voordat het laatste doelpunt viel. Een hoekschop van Bekkerveld werd door een Caesar speler in eigen doel verwerkt waardoor de eindstand op 0-5 werd bepaald.

Aangezien koploper Susteren haar eigen wedstrijd verloor, staat Bekkerveld nu qua verliespunten maar met een wedstrijd minder gespeeld gelijk met Susteren en blijft het volop in de race voor het kampioenschap.