De eerste seizoenshelft in het amateurvoetbal zit er, enkele inhaalduels daargelaten, weer op. Op 21 december begint de winter. De herfstkampioen in de vijfde klasse B heet KVC Oranje. Tegen Jabeek eindigde het laatste duel voor de winterstop in een terechte 1-1.

Jabeek, getraind door Brahim Rais, kende voor aanvang van het thuisduel tegen de koploper uit Kerkrade maar één doelstelling: winnen om daarmee het verschil in verliespunten met de bezoekers te reduceren tot drie punten. KVC Oranje uiteraard wilde de koppositie behouden of, indien mogelijk, zelfs verstevigen. In de beginfase was de ploeg van trainer Rene Küpper ook dicht bij een voorsprong.  Mitchel Flecken brak op rechts door en leek Ritchie Vienerius een prima kans aan te bieden. Michael Quies van Jabeek echter wist met een ultieme sliding een treffer van Vienerius, en daarmee onheil voor zijn ploeg, te voorkomen.

In aanvankelijk een lekker najaarszonnetje, in een fraaie omgeving, met aan de einder uitzicht op de energie opwekkende windmolens in de Duitse Selfkant, ontspon zich aan aantrekkelijk duel, zij het dat de spanning de boventoon voerde. Dat was ook niet vreemd, want op het hobbelige veld, voorzien van het nodige gebladerte dat herfst nu eenmaal in zich herbergt, was goed verzorgd voetbal nauwelijks mogelijk.

Dat neemt niet weg dat, zoals gezegd, de nodige spanning voorhanden was. Die loopt op als er voor de doelen gevaar ontstaat. Daaraan was geen gebrek. Gevaar ontstond onder meer als Roy Rademakers weer eens mocht aanleggen voor een vrije trap of een hoekschop. Die nam hij namens Jabeek zonder uitzondering voor zijn rekening. Het was ook uit zo’n hoekschop, vanaf rechts, dat de openingstreffer viel. Rik Schoenmakers schoot in en Bram Martens duwde de bal van dichtbij tegen het net, onhoudbaar voor KVC-goalie Lars van der Weide: 1-0.

Gezien het vertoonde spel in de eerste drie kwartier was de voorsprong voor Jabeek zeker niet onverdiend en KVC Oranje wist dat het na de hervatting de zaken anders moest aanpakken om een beter resultaat te verkrijgen. Dat lukte, in ieder geval gedurende een groot gedeelte van de tweede helft, ondanks het gemis van de wegens een blessure uitgevallen Bjorn van der Weide. De druk op de verdediging van Jabeek werd opgevoerd en snel bleek daar de achilleshiel van die ploeg te liggen. De gelijkmaker, een rake kopbal van Ritchie Vienerius, op aangeven van Joey Niesters kwam, niet verrassend, letterlijk uit de lucht vallen, maar dus zeker niet in figuurlijke zin: 1-1.

Het laatste gedeelte van de wedstrijd was weer voor de thuisclub. De mannen van Brahik Rais hadden echter pech. Bram Martens miste eerst een open kans, terwijl Rick Schoenmaekers en Roy Rademakers hun inzetten op de paal zagen belanden. Met de uitslag, 1-1, mocht vooral KVC Oranje tevreden zijn, mede ook omdat concurrent Eikenderveld bij RKSVB met 4-2 kopje onder bleek te zijn gegaan. De marge met die ploeg bedraagt bij het ingaan van de winterstop vier punten, terwijl het verschil in verliespunten met Jabeek zes blijft. Daarnaast is KVC Oranje nu alleen koploper in de tweede periode.

 

kupper-2

Dat overigens mist relevantie voor de ploeg van Rene Küpper, omdat de eerste periode al is gewonnen.

 

 

 

 

Foto Lucho Carreno en KVC Oranje

Geef een reactie