Vandaag speelde UOW ’02 de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar tegen RVU uit Rothem. Beide teams staan onderaan de ranglijst en delen de laatste plaats. De teams waren er dan ook op gebrand om het kalenderjaar met een goed resultaat af te sluiten.

Om kwart over 2 begon de wedstrijd, die meteen een voorsprong voor UOW ’02 opleverde. Een schuiver in de verre hoek van Sander Offermans zorgde voor de vroege voorsprong. De gasten konden hier in het begin niet al te veel tegenover stellen, terwijl UOW ’02 ook geen echte kansen meer wist te creëren. Aan beide kanten ging veel mis, maar zo ontstond er een levendig duel. Na een eerste kans voor RVU, die nog hoog over werd geschoten, was het na 19 minuten alweer gelijk. Een diepe crossbal naar de rechterflank werd goed gecontroleerd door Youri Poper. Zijn inzet werd gekeerd maar de 2de inzet kwam voor het doel waar het vrij intikken was voor Paolo Vranken om zo de gelijkmaker op het scorebord te zetten. Hierna was RVU vooral gevaarlijker door de diepe bal naar de flanken te hanteren. Na een aantal RVU kansen kreeg UOW ’02 weer een grote kans maar de UOW ’02 spelers kwamen een teenlengte te kort om de strakke voorzet van Mitch Vandegard tot doelpunt te promoveren. Even later scoorde de gasten de 1-2. De scheidsrechter oordeelde dat de bal over de doellijn was bij een scrimmage, die volgde op een RVU corner. Dit tot grote frustratie van de thuisploeg, die dit duidelijk anders zag. Tot aan de rust gebeurde er nog maar weinig voor beide doelen.

Meteen na rust creëerde UOW ’02 een grote kans op de gelijkmaker maar de inzet van UOW ’02-er Mitch Vandegard werd voor de doellijn geblokt door de RVU verdediging. UOW ’02 zette hierna nog meer aan, ook getuige de aanvallende wissels, maar veelal strandde de aanvallen al vroegtijdig. RVU bleef de lange bal hanteren die ook in de eerste helft succesvol bleek te zijn. Een kwartier voor tijd stond RVU aanvaller Mick Reneerkens, na een uitstekende counter, oog in oog met UOW ’02 doelman Ivo Spobeck. De UOW ’02 doelman won dit duel en hield UOW ’02 hiermee nog in de race voor de punten. Na kansen voor beide teams besliste Sidney Sour, in de 89ste minuut, namens RVU dan toch het duel door de bal achter de UOW ’02 doelman te schuiven. Hierna kreeg UOW ’02 nog wat kleine kansen maar Martijn van Steenbruggen en Bruce Rutjens vonden de RVU doelman op hun weg. Door deze uitslag gaan beide teams met een heel ander gevoel de winterstop in. Benieuwd wat de 2de seizoenshelft beide ploegen gaat brengen.