Na de zeer late afgelasting van vorige week toen de uitwedstrijd tegen Sylvia op het programma stond, moest de ploeg van Mike Zwartjes deze namiddag aantreden tegen laagvlieger RKTSV uit het naburige Terwinselen.

De uitploeg begon fel aan dit duel en joeg het tam ogende RKHBS op eigen helft op. Toch was het RKHBS dat het eerst gevaarlijk werd. Na een foutje in de verdediging van RKTSV mocht Yarin Meessen alleen richting de goal, maar vond de goed uit zijn doel gekomen doelman van RKTSV op zijn weg. Na ongeveer 10 minuten spelen speelde Tomyen van Lierop de bal diep op Yarin Meessen. Deze kopte breed op de mee opgekomen Hendrik Jan de Jonge, die in de 16 meter onder de voet werd gelopen. De verder goed leidende scheidsrechter Kok zag er geen strafschop in. RKTSV was met name gevaarlijk via de sterke spits Lamin Taal. Na ongeveer een kwartier resulteerde dit in een eerste schietkans na slecht wegwerken aan RKHBS zijde. Doelman Toine Diederen kon het schot echter vrij makkelijk pakken. Een paar minuten later, na goed doorzetten, mocht Lamin Taal vrij uithalen, maar de betrouwbare Toine Diederen kon de bal met de vuisten pareren. In de tegenaanval werd Brian Amkreutz aangespeeld door Bram Bemelmans op de linker flank. Brian kapte de bal verder naar buiten en schoof het leer beheerst met links in de lange hoek: 1-0. Na een gevaarlijke kopbal van alweer Lamin Taal uit een corner, die maar net overging, ging RKHBS op zoek naar uitbreiding van de voorsprong. Nu speelde Bram Bemelmans de mee opgekomen Hendrik Jan de Jonge vrij op links. Zijn hoge voorzet werd weggekopt maar Yarin Meessen pikte de bal op met een machtige omhaal die maar net over hel doel ging. Even later was het weer Hendrik Jan de Jonge die over links kwam, en na een prachtige voorzet van Mick Mijnes, hard op doel kon schieten. De keeper van RKTSV had alle moeite om de bal uit zijn doel te houden. Hierdoor gingen beide ploegen met een 1-0 stand de rust in.

In de tweede helft ging RKHBS verder waar het de eerste helft mee geeindigd was. Eerst kwam Bram Bemelmans vrij voor de doelman van RKTSV na een diepe bal van Hendrik Jan de Jonge en na de centrale verdediger te hebben uitgespeeld. Het schot van Bram verdween echter over het doel. Een paar minuten later was het Thymo Griesenbrock die zijn schot, na goed voorbereidend werk van Bram Bemelmans en Brian Amkreutz, maar net naast zag gaan. Het schot was nog aangeraakt door een verdediger, met een corner tot gevolg. Mick Mijnes legde de bal uit deze corner perfect aan de tweede paal, waar Bram Bemelmans de bal met de borst in het doel liep: 2-0. Na dit doelpunt kreeg RKHBS meerdere kansen, maar ging hier slordig mee om. RKTSV wisselde twee spelers en ging achterin 1 op 1 spelen, met als gevolg dat RKHBS terug moest en op de counter ging spelen. Beide ploegen werkten hard voor een beter resultaat, maar waren niet bij machte veel kansen af te dwingen. RKTSV kam niet veel verder dan een gevaarlijk schot vanaf de 16 meter, en een paar minuten voor tijd kreeg RKHBS nog een grote kans bij een counter. Yarin Meessen mocht vrij op het doel af na een goede pass van Brian Amkreutz, maar vond ook deze keer de doelman van RKTSV op zijn weg. Vlak voor tijd was doelman Toine Diederen ineens kansloos bij een van richting veranderd schot, maar tot zijn opluchting zag hij dat Tomyen van Lierop de bal van de lijn kon halen. In de tegenaanval kon Yarin Meessen nogmaals vrij op de goal van RKTSV af stormen, maar deze keer schoot hij onfortuinlijk net over het doel. Hierdoor bleef de stand 2-0 voor de thuisploeg, een verdiende maar moeizame overwinning.