Hoofdmenu

Vandaag 12 december informatiebijeenkomst – BMV Hoensbroek-Zuid

BMV Hoensbroek-Zuid informatiebijeenkomst is vandaag 12 december om 19.00 uur in de aula van basisschool Hoensbroek-Zuid (Prinsenstraat 14).

Op de plek van de voormalige Albert Schweitzerschool in Nieuw Lotbroek komt de nieuwe Brede Maatschappelijke Voorziening (BMV) Hoensbroek-Zuid.

In het nieuwe multifunctionele gebouw komt een basisschool, die ontstaat door samengaan van de scholen Dr. A. Schweitzer, Nieuw Lotbroek en de Voeëgelsjtang. Verder zullen een peuterspeelzaal, logopedie en verenigingen die in het huidige MFC Gebrook zitten een plek krijgen.

De voorbereiding van de nieuwe BMV is in volle gang. Belangrijk bij de voorbereiding is nu het overleg met gebruikers van de BMV. Deze worden gevoerd met de partners en verenigingen om te bepalen wie ervan gebruik gaat maken, hoeveel ruimte en welke voorzieningen er voor de diverse functies nodig zijn. Daarnaast is gewerkt aan technische onderzoeken, kostenramingen, voorbereidingen voor het aanpassen van het bestemmingsplan en het voorbereiden van een programma van eisen. Begin oktober is de keuze gemaakt voor TenW architecten. Op korte termijn worden er bijeenkomsten georganiseerd voor omwonenden en de toekomstige gebruikers. Naar verwachting kan de BMV in het voorjaar van 2018 in gebruik worden genomen.

Foto Gemeente Heerlen