FC HOENSBROEK SLUIT 1E HELFT VAN DE COMPETITIE AF IN MINEUR.

 

 

 

FC Hoensbroek 1 – GSV’28 1: 0-2(0-0)

Scoreverloop: 53e min. 0-1 Faisal Saddiki en 65e min. 0-2 Tim Booten.

 

 

 

 

FC Hoensbroek heeft de 1e seizoenshelft enigszins in mineur afgesloten. Van de laatste 4 competitiewedstrijden gingen er maar liefst 3 verloren. Ook tegen GSV’28 ging het dus mis. De gasten uit Genhout keerden met een verdiende 0-2 zege huiswaarts

Desondanks mag de formatie van trainer Roger André trots zijn op de prestaties in de 1e helft van de competitie. Als promovendus gaat het als herfstkampioen de winter in. Wie dat aan het begin van de competitie voorspeld zou hebben, zou nu spekkoper zijn geweest.

Tegen GSV’28 wilde FC Hoensbroek de verliespartij van vorige week tegen SHH rechtzetten. De thuisploeg begon nog wel met de goede bedoelingen aan de wedstrijd. Maar al snel kwam het initiatief bij de gasten uit Genhout te liggen. Zo was Koen Claassens dicht bij de openingstreffer, maar maakte Kay van Eijk diens kopbal met een prima reflex onschadelijk. De koploper kon er maar weinig tegenover zetten. Ondanks het overwicht van GSV’28 leverde het in de 1e helft amper kansen op. Het was zelfs FC Hoensbroek, dat op slag van rust op voorsprong had kunnen staan. Uit een vrije trap van Jochen Hahnraths was het Robert Velraeds, die de 1-0 op zijn schoen dacht te hebben liggen. Tot zijn eigen ontzetting zag hij de bal simpel in de handen van GSV-doelman Caessens belanden.

Na de thee was er de 1e kans voor GSV. Een prima vrije trap van routinier Thoma werd door Tim Booten in kansrijke positie slechts overgetikt. Maar ook FC Hoensbroek was dicht bij de 1-0. Zo werd een harde pegel van Jochen Hahnraths door Glenn Caessens prima gekeerd en zag Remco Theunissen zijn schot maar nipt over gaan. Aan de overzijde was het wel prijs. Invaller Faisal Saddiki was amper koud in het veld, toen hij weifelend optreden van Kay van Eijk met een prachtige omhaal afstrafte: 0-1. Niet veel later was zelfs de 0-2 een feit. Nu was het Tim Booten, die na matig verdedigend werk van FC Hoensbroek voor de verdubbeling van de score zorgde. FC Hoensbroek legde zich nog niet neer bij een nederlaag en ging op zoek naar de aansluitingstreffer. Zo verzuimde Oene Boonstra en vrije trap van Gijs van den Boogaard binnen te tikken en liet Randy Quaedackers een dot van een kans voor Hoensbroek onbenut. Namens GSV verzuimde invaller Wesley van der Sluijs de wedstrijd definitief op slot te gooien. Oog in oog met Kay van Eijk zag hij zijn lob slechts in de handen van de keeper van Hoensbroek belanden. Maar het kwam GSV’28 uiteindelijk niet duur te staan. De ploeg van trainer Bart Meulenberg hield zich verder moeiteloos overeind en stapte zodoende met een prima 0-2 overwinning van het veld.

 

Geef een reactie