VROUWEN SCHAESBERG SPELEN WEDSTRIJD MET TWEE GEZICHTEN.

In de altijd lastige uitwedstrijd bij SV Simpelveld hebben de vrouwen uit Schaesberg een wedstrijd gespeeld waarin de ploeg twee gezichten liet zien. Of misschien wel beter gezegd moest laten zien.

Het leek alsof de concentratie en focus achter waren gebleven op Strijthagen. Dit was dan ook merkbaar in de wedstrijd. Duels werden slap aangegaan, veel passes waren onnauwkeurig of misten richting.  Simpelveld kreeg dan ook de beste kansen in de begin fase. Onzuiverheid bij de tegenpartij en goed keeperswerk zorgden ervoor dat de score  niet geopend werd.

Beetje bij beetje kwam Schaesberg ietwat beter in de wedstrijd al was er nooit sprake van grip op de wedstrijd.

Toch waren het de zwarthemden die de score openden. Maud Cools ging op links langs haar tegenstander kapte terug en speelde Melanie aan. Deze kwam hierdoor vrij voor het doel en schoot prima raak. 0-1.  Niet veel later had deze zelfde Melanie de  0-2 op haar schoen maar met rechts ging de bal net langs de paal.

Simpelveld bleef proberen maar nog enkele prima reddingen van Yaelle die onze niet geheel fitte Maus verving zorgden ervoor dat de score in Schaesbergs voordeel bleef.

10 minuten voor rust kantelde de wedstrijd helemaal.  Half ingrijpen aan de zijkant gaf een speelster van Simpelveld doorgang naar de 16m. Sylvana greep in en hier maakte de speelster van Simpelveld prima gebruik van.  De scheidsrechter wees naar de stip: 1-1. Maar het leek alsof men even helemaal niet meer bij de les was want 5 minuten later was het 3-1.

In de rust moest er ingegrepen worden en er moest iets gedaan worden aan de organisatie op het veld.

Na rust een heel anders Schaesberg. Veel feller, veel gedrevener. Simpelveld werd nu direct onder druk gezet. Het gevaar aan de ander kant werd nu veel meer ingedampt. De snelheid voorin bij de tegenstander werd door PIa grotendeels geneutraliseerd en wellicht mede ook door enkele tactische wijzigingen (noodgedwongen) ontstond er meer grip op de wedstrijd.  Het TEAM Schaesberg was nu aanwezig.

Het duurde niet zo heel lang of de aansluitingstreffer was gemaakt. Marjolein schoot prima de 3-2 binnen. En terug was het geloof in een goed resultaat.  Het zou een mooie tweede helft worden voor Marjolein want halverwege de tweede helft was ze opnieuw ter plaatse en schoot ze  de gelijkmaker binnen. 3-3.  Simpelveld kwam er nog maar zelden uit maar als ze eruit kwamen was men wel gevaarlijk. Verdedigend bleef oplettendheid gevraagd en noodzakelijk.

Met nog een klein kwartier op de klok was het wederom Marjolein die attent was en de 3-4 binnen schoot. Een glaszuivere hattrick.

Dit was zo’n wedstrijd waarin de score razendsnel ook weer de andere kant op zou kunnen gaan. Maar gelukkig gebeurde dit niet. En zo haalden de vrouwen opnieuw drie zwaar bevochten punten binnen. Dit was de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop.  De ploeg ligt op de juiste koers in de competitie.  De lunch, uitgeloofd door de vereniging Schaesberg voor de ploeg die als eerste de 21 punten haalt uit het gelijk aantal gespeelde wedstrijden, is ook voor de damesploeg (geldt voor het 3e, 4e, 5e en vrouwen).

Voor de kerst wacht nog een zware  krachtproef. Aanstaande zondag speelt men in de 3e ronde van de beker thuis tegen Brunssum vrouwen.