Wonder-Water Weihnachtsshow in Aken:Italiaanse Circo Aquatico laat fantasie borrelen.

 

Aken heeft een traditie op het gebied van Weihnachts- circussen opgebouwd. Na het  Weihnachts Festival en het spectaculaire FlicFlac Weihnachtscircus gasteert van 20 december tot 8 januari opnieuw een spraakmakend circus op de Aachener Bendplatz. Het Italiaanse Circo Aquatico betoverde in Zuid-Europa tot dusver al meer dan 2,3 miljoen mensen met haar wonderbaarlijke water show.

In de negentiende eeuw veroverde het originele idee van een watercircus de circusmaneges. Het Circque Nouveau had in 1886 de première. Het succes was enorm. Het voorbeeld maakte dan ook snel internationaal school. In het begin van de 20ste eeuw lokten de Duitse topcircussen Busch, Renz en Schumann in Berlin talrijke toeschouwers met revue- achtige waterfantomen. Meterhoge fonteinen, feeërieke belichting en 350 artiesten zorgden voor een reuze spektakelstuk. Na de tweede wereldoorlog benutten ook andere rondreizende circussen de aantrekkingskracht van water, vuur en avontuur. Circus Apollo, Willy Holzmüller, Barlay, maar ook Strassburger, in Nederland, Togni, in Italië en Pinder, in Frankrijk, lieten het water in de manege stromen. En ook het internationaal gerenommeerde ‘Schweizer Nationalcircus Knie’ toonde vier keer een spectaculaire watershow, op z’n laatst in 1989. Daarna raakte de originele variant van de circuskunst ietwat in vergetelheid. Dankzij de Italiaanse circusfamilie Zoppis beleeft het koele nat nu weer een verfrissende renaissance.

In de prachtige Aquatico circustent vormt een meer, met 100.000 liter water het centrale middelpunt. Een vloed van fonteinen en sprookjesfiguren prikkelen de fantasie. Het sprookjesachtige verhaalt vertelt van goed en kwaad en van vriendschap en vrolijkheid. In de reusachtige fontein in Circo Aquatico bewegen zich fascinerende en wonderbaarlijke waterwezens. Een clown probeert de spraak van de zwemmende bewoners te begrijpen. Ook duikt hij onder water om de bodem van de zee te verkennen. Het is het begin van een spannend avontuur. Dertig internationale kunstenaars spelen het waterdruppels sprookje. De clown en de dieren met hun bijzondere karakters vormen de rode draad. Voeg daarbij een betoverend ballet de Belgische komiek Barto, de zwaartekracht trotserende atleten van ‘Funkoholics’ en de Amerikaanse koordansers Daring Jones en duidelijk wordt waarom

Het prikkelende en enthousiasmerende Circo Aquatico is uitgegroeid tot een internationaal succesnummer. De spectaculaire show voor de hele familie, gekruid met internationale highlights, of beter geformuleerd Hai lights, is een echte aanrader rond of  tijdens de feestdagen.

Tickets zijn verkrijgbaar vanaf 19 euro, voor kinderen gelden speciale kortingen. Kaarten zijn verkrijgbaar via Hotline 0049- 1806-400 202 of aan de kassa.

Meer info: www.weihnachtscircus-aachen.eu.

download

 

Geef een reactie