Na de moeizame overwinning van vorige week tegen naaste buur RKTSV, trok de ploeg van Mike Zwartjes deze zondag richting Sylvia in Schaesberg. Met dezelfde basisformatie als vorige week begon RKHBS aan deze laatste wedstrijd voor de winterstop.

De thuisploeg ging voor de laatste kans om aansluiting te houden bij de bovenste plaatsen op de ranglijst, en liet dit ook vanaf het begin van de wedstrijd merken. Fel werden de duels aangegaan en op iedere bal werd gejaagd. Hier had RKHBS behoorlijk moeite mee, waardoor de eerste 20 minuten niet al te best waren van Heerlense zijde. Pas na 22 minuten viel de eerste kans te noteren, maar die had er dan ook direct in gemogen. Danny Stoeber maakte zich vrij op rechts en gaf een lage strakke voorzet op de inkomende Yarin Meessen. Deze dacht vanaf 5 meter te scoren, maar schoot tegen de doelman van de thuisploeg aan, met alleen een corner als resultaat. Ook de thuisploeg werd nu dreigend, onder aanvoering van de snelle middenvelders Leroy van Delft en Maikel Horsch, en de gevaarlijke spits Rick Schmitz, waar Tom Romeijn en Tomyen van Lierop de handen vol aan hadden. Een vrije trap vanaf de rechterzijde richting 2de paal werd maar net gemist door  Rick Schmitz en linksbuiten Tijssen. Na iets meer dan een half uur ging Schmitz voorbij Tom Romeijn en kon vanaf rechts vrij uithalen. Hij vond echter Toine Diederen op zijn weg, die de bal pareerde waarna Cyriel Palmen het leer kon wegwerken. Een paar minuten voor de rust kwam RKHBS op voorsprong. Hendrik Jan de Jonge legde de bal vanaf de linkerzijde hoog voor de pot, waar Yarin Meessen het kopduel aanging. De bal kwam in de kluts bij Bram Bemelmans die Brian Amkreutz aanspeelde en deze vond op zijn beurt weer Yarin Meessen. Voor Yarin was het een koud kunstje de 0-1 binnen te tikken. Op slag van rust leek RKHBS de voorsprong te verdubbelen. De thuisploeg was opgerukt tot aan de middenlijn, en Hendrik Jan de Jonge joeg de bal af. Hij tikte direct diep op Danny Stoeber die vrij op het doel van Sylvia af kon gaan. Danny probeerde de bal van afstand over de keeper te spelen, in plaats van de keeper te passeren, en faalde. Even later kwam Brian Amkreutz in de 16 meter in balbezit, kapte zich vrij, en plaatste met links de bal richting lange hoek. Tergend langzaam rolde de bal richting doel, maar de paal bracht redding voor de thuisploeg.

De tweede helft was goed en wel begonnen of het stond gelijk. Een aanval over links kon niet onderschept worden door Cyriel Palmen, linksbuiten Tijssen legde terug op Leroy van Delft die met links uithaalde en met een prachtige boogbal in de lange hoek goalie Toine Diederen verschalkte: 1-1. De thuisploeg rook bloed en RKHBS wankelde. Een paar minuten later kwam van Delft vrij op rechts, en legde hoog voor over doelman Toine Diederen. Cyriel Palmen kon met het hoofd redding brengen. Sylvia bleef aanvallen en zocht de voorsprong, met name via van Delft en linksbuiten Tijssen. Mike Zwartjes greep in en wisselde de licht geblesseerde Steffan Wesche voor Mick Mijnes, waardoor Danny Stoeber op het middenveld terecht kwam. Na ongeveer 20 minuten in de 2de helft maakte Bram Bemelmans zich fraai vrij op links rond de middenlijn. Hij kapte naar binnen en verstuurde een prachtige pass richting rechtsbuiten Mick Mijnes. Mick kapte naar binnen en schoot daarna met links beheerst raak, laag in de korte hoek: 1-2, op dat moment tegen de verhouding in. RKHBS leek nu een beetje overmoedig te worden en kreeg direct de deksel op de neus. Balverlies op de middenlijn, met de verdedigers in voorwaartse beweging bracht invaller en rechtsbuiten Sander Rutjens van de thuisploeg in balbezit. Tomyen van Lierop kon hem niet meer achterhalen en Rutjens scoorde fraai in de lange hoek: 2-2. Er stonden nog maar 10 minuten op de klok en beide ploegen wilden de overwinning. Hendrik Jan de Jonge speelde Bram Bemelmans aan, die met een fantastische beweging tussen twee verdedigers door slalomde. Vrij voor de doelman schoot hij vanaf de 16 meter buiten bereik van de keeper op de lat. Ook Sylvia wilde meer, maar RKHBS kreeg de betere kansen. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd mocht RKHBS via Mick Mijnes een corner nemen. Yarin Meessen kopte de voorzet keihard richting 2de paal, waar de dienstdoende verdediger de bal probeerde weg te werken maar daarbij zijn eigen doelman verschalkte: 2-3. Bij een counter kwam Mick Mijnes op rechts in balbezit, keek waar de keeper stond en schoot vanaf 25 meter met een boog over de doelman maar helaas voor RKHBS op de lat. Toch maakte RKHBS nog een goal. Invaller Wesley Weijgerse verschalkte twee verdedigers op links op de achterlijn en speelde Yarin Meessen aan. Deze legde terug op Hendrik Jan de Jonge die op zijn beurt breed legde op Mick Mijnes. Mick schoot de bal op fantastische wijze beheerst in de kruising: 2-4, en de wedstrijd was gelopen.

Hierdoor gaat RKHBS als nummer 2 op de ranglijst, en als nummer 1 in de tweede periode, de winterstop in. Voor alle lezers heel fijne feestdagen en een super start in het nieuwe jaar.