Op 18 december ging bij vele dames en herencoaches op een redelijk onchristelijk tijdstip de wekker want de KNVB had zo vlak voor Kerst nog een inhaalduel gepland en wel om 10.00 uur in het mooie Valkenburg.

Bij het ontwaken was het nog ernstig duister en was het vrezen voor een telefoontje van de wedstrijdleider, maar dit belletje kwam gelukkig niet en dus mochten de dames van de Baan net als een week geleden, weer de A79 op richting Kerststad Valkenburg.

Was het op 11 december Berg ’28, nu heette de tegenstander Sibbe. Qua stand een do-able tegenstander maar het moest wel nog ff gebeuren.

Bij RKHBS was de animo om nog een keer te gaan ballen groot zodat we uit een selectie van 16 speelsters konden putten.

In het doel vandaag weer Imke die ons dit seizoen al vele malen heeft uitgeholpen en verder bestond de opstelling uit de volgende dames:
Patricia, Deniece, Patty, Uschi, Cynthia, Ella, Adriana, Nathalie, Jolanda en jawel daar was ze weer eens; good-old Danielle Voragen.

Deze superspits was op vrijdag na de training toegevoegd omdat de andere Danielle ivm. vele overwerkuren afwezig zou zijn. Maar door een onverwachte vrije dag van haar kon ze toch meegaan, en in geval van nood  invallen.

Op de bank zaten verder vandaag Daniella “Didi” Michiels, Suus, Sharon en nog een andere good-old veterinne Kim.

Top van deze dames dat ze hun vrije zondag zo wilden besteden.

De opstelling zag er dus op papier goed uit maar wat er vervolgens in de eerste helft gebeurde tart elke verbazing:

Onwaarschijnlijk slecht voetbal, flipperkast, ballen die onder de voet doorslipten, inworpen zomaar naar de tegenstander, geen duels winnen en zo kan ik nog een a4tje voltypen met slechte dingen want er lukte werkelijk helemaal niks.

Maar toch stond het team op een 0-1 voorsprong, how come?

Nadat Jolande een goed voorzet van Cynthia na acht minuten te slap had ingeschoten waardoor de keepster redding kon brengen, viel er vervolgens 25 minuten niet een noemenswaardige aanval meer te noteren.

Na een zeldzaam slippertje van Deniece waren de grootste kansen zelfs voor de thuisploeg die voorin enkele snelle en behendige speelsters hadden lopen, maar goed uitkomen van Imke voorkwam een voorsprong van Sibbe. Een voorsprong die overigens zeker niet onverdiend geweest zou zijn, want de thuisclub leek veel beter om te kunnen gaan met het hobbelige en modderige veld, maar dit mag never nooit een excuus zijn.

Na 33 minuten viel er dan toch de eerste goed lopende aanval van de roodhemden te noteren en direct was het raak; de diepe bal van Adriana had precies de goede snelheid en hoewel Danielle Voragen al enkele jaartjes de dertig is gepasseerd is ze nog altijd razendsnel en de afronding – uiteraard met de punt – was de keepster te machtig.

Vlak voor rust had ze iets minder geluk toen een inzet van haar in het zijnet belandde.

Hiermee zijn direct alle positieve facetten van het eerste bedrijf genoemd; hiervoor bestaat slechts een woord: slecht!

In de pauze leken de dames toch wel schuldbewust want zo stil als deze pauze zijn er niet veel geweest.

Was het de weinige trainingsarbeid van de laatste weken, waren het de naweeën van diverse griepjes; was het de staat van het veld of toch een vorm van misplaatste onderschatting?

Persoonlijk denk ik het laatste niet maar we zullen het nooit weten want zo weinig er gebeurde in het eerste bedrijf; zo leuk werd de tweede helft.

Met Kim en Danielle als vervangsters voor Cynthia en Ella kwam er meer snelheid en slimmigheid in de ploeg en dit leek al snel tot resultaat te leiden maar Danielle D schoot voorlangs en Kim net over; terwijl Imke aan de andere kant handelend moest optreden na een zeer goede aanval van Sibbe.

Het spel golfde nu op en neer en na 53 minuten leverde Danielle V en prachtbal af op Danielle D maar voor een rechtspootje heel moeilijk om goed af te ronden; zelfs voor Speedy was dit te moeilijk.

Even later was Speedy aan de andere kant juist weer de reddende engel toen ze een bal van de lijn moest trappen die Deniece per ongeluk in eigen doel had geschoten.

De 0-2 moest snel vallen anders zou het nog een hele zware kluif worden om de drie punten mee te nemen uit Valkenburg.

Het geluk is echter in de december maand op de hand van RKHBS want net als een week eerder besloot de tegenstander ons enorm te helpen. De voorzet met links van Danielle D was heel goed maar de inkomende nummer 4 van Sibbe wilde de bal wegkoppen voor een RKHBS’er kon afronden maar zette haar hoofd zodanig tegen de bal dat de keepster volledig op het verkeerde been stond en zo plofte de bal hard tegen de touwen.

Soms zit het mee, soms zit het tegen; nu was de keepster die in de rust de eerste keepster had vervangen en in een opvallende roze trui keepte volslagen kansloos. Volgens Cynthia ben je overigens een roze keepster als je dit tenue aanhebt, maar dit terzijde…..

Amper twee minuten was de wedstrijd definitief beslist toen een zeldzaam goede aanval via Uschi, Nathalie en wederom een ongelukkige afwijking van een Sibbe speelster voor de schietgrage voetjes van Danielle V belandde en zij – Miss Punt – koel afrondde.

Hiermee was de buit binnen en mochten ook Sharon en Suus nog hun verdiende minuutjes maken.

Gescoord werd er niet meer en won RKHBS ook het tweede duel in een week “op verplaatsing in Valkenburg”

In de stand leidt dit tot een prachtige en onverwachte vierde plaats; dit is leuk maar het plezier blijft voorop staan.

De dames winnen tegen teams onder hun en verliezen tegen de koplopers; vrij logisch allemaal.

In januari gaan de dames lekker oefenen tegen de dames van SVE en Scharn zodat ze op 5 februari als de winterstop voorbij is, fris en fruitig aan de terugronde kunnen beginnen.

Dames , allemaal bedankt voor jullie enorm goede inzet en kameraadschap dat jullie maandenlang hebben uitgestraald.

Fijne feestdagen

Foto Gabriella Loo

 

Geef een reactie